Wie de zool in zijn veiligheidsschoen vervangt door zijn eigen steunzool loopt tal van risico’s.

SAMBEEK – De nadelen en gevaren van het dragen van steunzolen zijn uiteenlopend van het afnemen van de antistatische eigenschappen van de schoen, te weinig teenruimte onder de stalen neus, afname van slijtweerstand, vochtopname, vochtafgifte en het ESD schoeisel werkt niet meer optimaal omdat inlegzolen isoleren.Sinds 2011 is de veiligheidsnorm EN ISO 20345 gewijzigd. Deze norm houdt in dat o.a. de hoogte van de neus, een beschermende neus en een voering in de schoen moet zitten. Ook al maakt de medewerker gebruik van een gecertificeerde veiligheidsschoen en ook al is zijn steunzool afkomstig van een podotherapeut of erkende podoloog, dan nog voldoet de schoen niet per definitie aan de wet. Ook de combinatie – schoen en steunzool moet namelijk zijn gecertificeerd!Werkschoenenfabrikant EMMA heeft na gedegen onderzoek een oplossing gevonden.

Emma ontwikkelde een eigen afdekmateriaal voor steunzolen: Hydro­Tec® Ortho Cover. Dit materiaal is perfect te gebruiken als afdeklaag van steunzolen. Daardoor blijven alle eigenschappen van de Emma veiligheidsschoen, waaronder het antistatische karakter intact. Als dit materiaal gebruikt wordt conform de door EMMA vastgestelde richtlijnen in combinatie meteen EMMA veiligheidsschoen, dan blijft de schoen zijn certificering behouden én wordt volledig voldaan aan de strengste Europese veiligheidsnormen.
MIPA Bedrijfskleding heeft hiervoor een samenwerkingsverband opgestart met een eigen register­podoloog, C. Thijssen Podologie. Hierdoor is het voor Mipa Bedrijfskleding ten alle tijden mogelijk om een werkschoen aan te meten welke ook aan de strenge eisen voldoet wanneer de werknemer een steunzool draagt.
Het aanmeten en/of aanpassen van de steunzolen met volledige certificering Mipa Bedrijfskleding zal worden verzorgd door C. Thijssen Podologie omdat dit specialistisch werk is en de steunzolen op deze manier aan de strenge veiligheidseisen voldoen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met C. Thijssen Podologie (06­2315 2350) of Mipa Bedrijfskleding ( 0485­520021)​

MIPA Bedrijfskledingmipa-bedrijfs-logo-bedrijfskleding-veiligheidskleding-marcel-ermers-grotestraat-8-5836-ae-sambeek-maasvallei-netwerk-1
Grotestraat 18
5836 AE Sambeek

Telefoon : 0485-520021

E-mail : info@mipabedrijfskleding.nl
Website : www.mipabedrijfskleding.nl

Print Friendly, PDF & Email