Zondag 28 mei verzorgt filosofe Joke Hermsen in het Emmausklooster Grave de lezing voor de Dag van de Passie.

Joke Hermsen is een gerenommeerd schrijfster, maar ook bevlogen vertelster. Reden voor Avant Spirit om haar uit te nodigen voor een lezing op de Dag van de Passie. Passie is wat zij uitstraalt en passie is ook wat de programma’s van het Emmausklooster uitstralen.

De lezing sluit aan bij het laatste boek van Hermsen, “Kairos een nieuwe bevlogenheid”. Die bezieling toont zich in de gespreksonderwerpen, die gaan over vindingrijke initiatieven op het gebied van onderwijs en coöperatieve ecologische netwerken. Of zoals in een van haar recensies staat: Nu de homo digitalis in opkomst is en de verregaande technologisering van de mens een onomkeerbaar feit, is het zaak onze aandacht op het menselijke van de mens te blijven richten. Wat doet de mens van de machine verschillen? Het antwoord is creativiteit, empathie en het vermogen opnieuw te beginnen. Zo kunnen we een uitweg vinden uit de economische en ecologische crisis.

Joke Hermsen schreef dit jaar het essay voor de week van de Filosofie, onder de titel Melanchonie van de onrust. Rust, Aandacht en Bezinning. Drie prominente woorden uit een recensie van een boek van Joke Hermsen. En toevallig of niet: drie pijlers onder het werk en de activiteiten van Avant Spirit. Avant Spirit verzorgt en faciliteert trainingen, cursussen en workshops op het gebeid van leiderschap, bezinning (retraites) en ontwikkeling met als kernwaarden aandacht, respect en verbinden.

Joke Hermsen (1961) schreef enkele romans: ‘Het Dameoffer’‘Tweeduister’ over T.S. Eliot en Virginia Woolf, ‘De liefde dus’ over Belle van Zuylen (genomineerd voor de Librisprijs), maar zij maakte vooral naam met haar essaybundels. ‘Heimwee naar de mens’ (2004) ging over kunst, literatuur en filosofie. ‘Stil de tijd. Pleidooi voor een langzame toekomst’ was in 2009 een schot in de roos. Intussen zijn er 22 drukken van verschenen. In 2010 schreef Joke Hermsen een klein dagboek over hetzelfde thema: ‘Windstilte van de ziel’. Samen goed voor 100.000 verkochte exemplaren. 

Een lezing over enthousiasme, inspiratie, bezieling, spiritualiteit, passie en creativiteit, die je niet mag missen. 

In het Emmausklooster te Velp (Grave), Basilius van Bruggelaan 4. Kosten in voorverkoop: 15,00 Aanmelden kan via de website van Avant Spirit

Avant Spirit – Emmausklooster
Mark van der Linden
Basilius van Bruggelaan 4
5363 AV Velp – Grave

Telefoon : 0486-477642

E-mail : secretariaat@avantspirit.nl
Website : www.avantspirit.nl

Print Friendly, PDF & Email