Zeilschool en groepsaccommodatie Bij Ceulemans aan Kraaijenbergse Plassen te Cuijk bestaat vijf jaar

Volop water en natuur om te kunnen sporten op de Kraaijenbergse plassen.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Zeilschool en groepsaccommodatie Bij CeulemansBEERS/CUIJK – “Door Twan Dohmen.” Volop water en natuur om te kunnen sporten bij Zeilschool en groepsaccommodatie Bij Ceulemans. Een mooie boerderij voor een leuke activiteit of een slaapplek. Leren zeilen op zes zondagen kan het komende voorjaar én in de zomervakantie bij Zeilschool en groepsaccommodatie Bij Ceulemans, dat deze zomer 5 jaar bestaat.

De Kraaijenbergse Plassen bij Beers/Cuijk nodigen uit voor een actieve break. Leren zeilen kan iedereen, jong en oud. De eerste cursussen starten op 22 april. Jeugd van 7 tot 12 kan de sport onder de knie krijgen in de Optimist, jeugd tussen 12 en 15 vaart in de Topaz Uno en bijvoorbeeld met het hele gezin in de Polyvalk.

Je kan leren hoe deze boten zeilen, maar je kunt ook bij ons kanoën en vlotbouwen”, vertelt Jaap Ceulemans. De uit Nijmegen afkomstige 43-jarige ondernemer werd zelf op zijn zestiende verliefd op de watersport. Bij de Zeeverkenners in Mook was hij het hele seizoen te vinden op en rond het water. “Zeilen is heerlijk rustgevend. Bovendien is er een gezellig, gebroederlijke sfeer onderling. Mijn passie wil ik graag doorgeven aan de jeugd.”

Het cursusseizoen is in dit jubileumjaar flink uitgebreid. Naast de cursussen van april tot ver in de nazomer kent Bij Ceulemans sportieve, relaxte arrangementen voor gezinnen, kleine en grote groepen, een schoolkamp of een actief bedrijfsuitstapje.

Onder het motto ‘zeilen, eten en slapen’ kan een weekend, midweek of een dag met overnachting met volpension worden geboekt in de zomervakantie. De twee accommodaties ‘Onder zeil’ en ‘In het riet’ hebben een capaciteit tot 60 personen. “Verblijven, ontdekken, ontspannen, vergaderen en recreëren. Het kan allemaal bij ons, tot een Romeinse brug bouwen toe”, vertelt Jaap.

Wie niet genoeg kan krijgen van de zeilsport, kan ook nog een officiële zeilinstructeur worden. “Een leuke bijbaan”, aldus Jaap. Jeugd vanaf 16 jaar kan zich hiervoor inschrijven. Bij Ceulemans is een erkend CWO-opleidingsinstituut voor de watersport.

Zes jaar geleden verhuisde Jaap naar Beers om de boerderij te verbouwen tot zeilschool en groepsaccommodatie. Opgeleid tot scheepsbouwkundige, gestart als ondernemer in de computerbranche maakte hij een opvallende carrière-switch. Van zijn hobby maakte hij zijn werk. De Kraaijenbergse Plassen kent hij al uit zijn jeugdtijd. “De Mookerplas ligt redelijk beschut tussen hoge oevers en bomen. De Kraaijenberg ligt in open terrein. De wind heeft hier vrij spel. Veel spectaculairder voor zeilsporters.”

Vorig jaar was Optimist on Tour een succes. Op zaterdag 16 juni vindt dit watersportevenement voor de tweede keer plaats. Jeugd kan gratis deelnemen aan één van de drie rondes tussen 9.30 en 17.30 uur. Alleen een zwemdiploma-a in het bezit is voldoende om mee te doen. Optimist on Tour wordt door Bij Ceulemans georganiseerd in samenwerking met Watersportvereniging Kraaijenbergse Plassen en het Watersportverbond.

Zeilschool en groepsaccommodatie Bij Ceulemans

Opgeven voor de zeilcursussen of voor ‘zeilen, eten en slapen’ kan via de website van de zeilschool en groepsaccommodatie: www.bijceulemans.nl. Bij Ceulemans ligt dichtbij het dorpje Beers (gemeente Cuijk) aan de Kerkeveld 10. Meer informatie, bel Jaap Ceulemans, (06) 44859002.

Lees hier meer informatie over de Kraaijenbergse Plassen.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.