Wajongtalenten.nl helpt mensen met een arbeidsbeperking aan baan

VENRAY – Jobcoach en regiomanager Gé Wasser van reïntegratiebedrijf Wajongtalenten.nl helpt mensen met een arbeidsbeperking aan een baan. “Wij nemen al het werk en zorg bij werkgevers uit handen om ‘wajongers’ in dienst te nemen”, vertelt Wasser.

Wasser staat met een andere werkgever (samenwerkingspartner) tijdens Maasvallei Expo samen in een stand. “De vorige beurs hebben wij dertig matches kunnen maken tussen een sollicitant en een werkgever. Wij willen werkgevers ook nu weer ontmoeten en ons verhaal vertellen. Landelijk hebben we ook een doelstelling: op naar de 100 duizend banen voor deze groep mensen.”

Door verandering in de wetgeving en de komst van de participatiewet dreigden wajongers tussen wal en schip te raken. De jobcoach biedt uitkomst. Werving en selectie van kandidaten en ondersteuning bieden op het werk, is helemaal het werk van Wasser en zijn collega’s. Als een kandidaat wordt geplaatst financiert gemeenten en UWV de voorziening jobcoaching. Daarnaast zijn er voldoende subsidiemogelijkheden vanuit de overheid om de drempel te verlagen met het in dienst nemen.

“Wij faciliteren”. De basisgedachte is niet dat wij alleen vanuit de cliënt denken, maar vooral vanuit de behoeften van de werkgever. Dat allemaal met de nodige randvoorwaarden. Maatschappelijk, verantwoord ondernemen, dat is ook voor een werkgever van groot belang”, meent jobcoach Wasser van Wajongtalenten.nl

Een voorbeeld. Iemand met gehoorproblemen wil op een administratieve afdeling werken. Maar wat als de telefoon rinkelt. “Zorg dan voor een systeem dat collega’s de telefoontjes afhandelt, in dat soort praktische zaken faciliteren wij en bemiddelen tussen cliënt en werkgever. Werkplekken moeten geschikt zijn, een passende baan daar gaat het om.

Wajongtalenten werkt voor alle groepen mensen ‘met afstand’ tot de arbeidsmarkt. Voor cliënten met auditieve of visuele ongemakken, maar ook voor mensen met verstandelijke of fysieke problemen, denk aan rolstoelafhankelijkheid.

Wajongtalenten.nl is een landelijke organisatie. Vanuit het regiokantoor in Venlo wordt Noord- en Midden Limburg aangestuurd en druk gewerkt om meer wajongers te plaatsen op reguliere banen.

Wajongtalenten.nl, Antoniuslaan 43, 5921 KB Venlo

Telefoon: (06) 14118530

www.wajongtalenten.nl

Print Friendly, PDF & Email