Wajongtalenten.nl helpt mensen met een arbeidsbeperking aan baan

Bezoek stand nummer 4 van Wajongtalenten.nl tijdens de Maasvallei Business Beurs Boxmeer

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Wajongtalenten.nl

BOXMEER – Wajongtalenten.nl – Jobcoach en regiomanager Gé Wasser van het reïntegratiebedrijf Wajongtalenten.nl helpt mensen met een arbeidsbeperking aan een baan. “Wij nemen al het werk en zorg bij werkgevers uit handen om ‘wajongers’ in dienst te nemen”, vertelt Wasser.

Gé Wasser staat met een andere werkgever (samenwerkingspartner) tijdens Maasvallei Business Beurs Boxmeer samen in stand nummer nummer 4. “Op de vorige beurs hebben wij een aantal matches kunnen maken tussen sollicitanten en een werkgevers. Wij willen werkgevers ook nu weer ontmoeten en ons verhaal vertellen. Landelijk hebben we ook een doelstelling: op naar de 100 duizend banen voor deze groep mensen.”

Door verandering in de wetgeving en de komst van de participatiewet dreigden wajongers tussen wal en schip te raken. De jobcoach biedt uitkomst. Werving en selectie van kandidaten en ondersteuning bieden op het werk, is helemaal het werk van Wasser en zijn collega’s. Als een kandidaat wordt geplaatst financiert gemeenten en UWV de voorziening jobcoaching. Daarnaast zijn er voldoende subsidiemogelijkheden vanuit de overheid om de drempel te verlagen met het in dienst nemen.

“Wij faciliteren”. De basisgedachte is niet dat wij alleen vanuit de cliënt denken, maar vooral vanuit de behoeften van de werkgever. Dat allemaal met de nodige randvoorwaarden. Maatschappelijk, verantwoord ondernemen, dat is ook voor een werkgever van groot belang”, zegt jobcoach Gé Wasser van Wajongtalenten.nl

Een voorbeeld. Iemand met gehoorproblemen wil op een administratieve afdeling werken. Maar wat als de telefoon rinkelt? “Zorg dan voor een systeem zodat collega’s de telefoontjes kunnen afhandelen. In dat soort praktische zaken faciliteren wij en bemiddelen tussen cliënt en werkgever. Werkplekken moeten geschikt zijn want een passende baan, dáár gaat het om!

Wajongtalenten werkt voor alle groepen mensen ‘met afstand’ tot de arbeidsmarkt. Voor cliënten met auditieve of visuele ongemakken, maar ook voor mensen met verstandelijke of fysieke problemen, denk aan rolstoelafhankelijkheid.

Wajongtalenten.nl is een landelijke organisatie. Vanuit het regiokantoor in Venlo wordt Noord- en Midden Limburg aangestuurd en druk gewerkt om meer wajongers te plaatsen op reguliere banen.

Werkgevers uit het Land van Cuijk en Boxmeer die op zoek zijn naar medewerkers moeten zeker met ons in gesprek gaan, want de kans van slagen is bij ons altijd bijzonder groot. Bestel hier uw gratis toegangsbewijzen voor de beurs om met ons in gesprek te gaan.

Wajongtalenten.nl
Antoniuslaan 43
5921 KB Venlo

Telefoon: (06) 14118530

www.wajongtalenten.nl

Uw bedrijf ook op de Maasvallei site? Word dan ook Nieuwspartner bij de Maasvallei Bedrijven om duizenden lezers in de regio te informeren over uw organisatie.Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.