VTS groeit verder op Industrieterrein Saxa Gotha Boxmeer

BOXMEER – “Door Twan Dohmen” VTS Transport & Logistics nam afgelopen maand een hagelnieuw warehouse (opslagruimte), crossdock (laad- en losruimte) en het hoofdkantoor in gebruik. Herman Verdijk begon in 1981 voor zichzelf: hij kocht een vrachtwagen en werd eigen rijder. Na locaties onder meer in Sambeek (Grotestraat) verhuisde het bedrijf in 1995 naar Saxe Gotha in Boxmeer.

Tien jaar later volgde overname van een Pools collegabedrijf. In 2010 werd Joost Hafmans de nieuwe eigenaar van VTS Transport & Logistics.

Medio 2015 werden de bestaande locaties op het Boxmeerse bedrijventerrein te klein. Een gesprek met de gemeente leverde snel een oplossing. Januari 2017 ging de schop in de grond op de nieuwe locatie, op 1 december waren de gebouwen gebruiksklaar. “Gemeente Boxmeer heeft goed meegewerkt”, aldus de directeur/eigenaar Hafmans.

Medicijnen en vaccins

Hafmans en zijn financieel directeur Erik Stevens ontvangen het gezelschap sponsoren deze middag. Diverse ondernemersclubs en andere betrokkenen hebben inmiddels het nieuwe complex bezichtigd. De gebouwen, de logistieke mogelijkheden, maar vooral het enorme warehouse maakt indruk. VTS vervoert voornamelijk medicijnen en vaccins voor pharmaceutische bedrijven. Samen met het naastgelegen MSD op Saxe Gotha is de transportonderneming groot geworden. In Boxmeer biedt VTS nu werk aan 160 medewerkers. De Poolse vestiging telt nog eens 50 medewerkers.

De 150 vrachtwagens zijn technisch helemaal ingericht op medicijnenvervoer. Gekoeld worden veel medicijnen en vaccins op een temperatuur tussen 2 en 8 graden vervoerd. Verder zijn er vrachtwagens op kamertemparatuur tussen 15 en 25 graden. In één vrachtwagen zijn zelfs twee compartimenten mogelijk met beide temperatuurruimten. De techniek is vergevorderd.

Beleving

Een rondleiding voor de hallen in het warehouse en het crossdock is een beleving. Metershoge stellingen, computergestuurd. Vaten met medicijnen. Een aparte ruimte – zwaar beveiligd voor narcotica – is zelfs klaar voor de toekomst. Ook is er een koelruimte van minus 38 graden. Twee minuten mogen de bezoekers van VV Sambeek even tijdelijk zich in Siberië wanen. De winterjas aan en een flinke sjaal om de nek. De neusholte bevriest bijna onmiddellijk. Gelukkig gaat de immense deur in de koelruimte na twee minuten weer open.

Het interieur van het warehouse van VTS Transport & Logistics op Saxe Gotha. Foto’s : Bas Delhij

Toonbeeld innovatie

VTS is met de nieuwbouw klaar voor de toekomst. De onderneming zit boordevol plannen. In de ontvangstruimte op de hoogste verdieping van het kantoorgebouw – met uitzicht op Saxe Gotha en de omgeving – wordt met de sponsoren nog even nagepraat.

Het complex is weliswaar al in gebruik genomen, overwogen wordt later dit jaar ook een open dag te houden voor belangstellenden en inwoners uit de regio. VTS mag trots zijn op haar ultramoderne vestiging, een toonbeeld van innovatie.

Begonnen met één vrachtwagen in 1981 telt VTS nu 150 vrachtwagens. In Boxmeer biedt de onderneming werk aan 160 mensen. Foto’s : Bas Dehij

VTS Verdijk Transport
Handelstraat 28
5831 AV Boxmeer

Website : www.vts.nl

Print Friendly, PDF & Email