Voldoe aan de Arbowet met preventiemedewerkers

Met een risico inventarisatie en evaluatie plan worden de mogelijke risico's voor werknemers goed ik kaart gebracht.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

ArbowetSINT HUBERT – Om aan de Arbowet te voldoen hebben bedrijven onder andere preventiemedewerkers nodig op de werkvloer. Uit het onderzoek van Arbo in bedrijf wordt geconstateerd dat slechts 33% van de bedrijven voldoet aan de verplichtingen van de Arbowet. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 11% van de bedrijven aan geen enkele voorwaarden voldoet.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Je moet er toch niet aan denken dat één van jouw medewerkers op de werkvloer een ongeluk krijgt en niemand van de collega’s is in staat om eerste hulp te bieden?  Toch komt het vaker voor dan je zou denken. Met name in de bouw, industrie en in de agrarische sector is er sprake van relatief hoge arbeidsrisico’s.

Voorkomen is beter dan genezen

Werkgevers dienen ervoor te zorgen dat hun medewerkers veilig kunnen werken op de werkvloer. Voorkom daarom werkgerelateerde gezondheidsklachten en gevaarlijke situaties. Preventieve oplossingen zijn te vinden in beschermende bedrijfskleding, oordopjes, stofmaskers, veiligheidsbrillen, veiligheidsschoenen en veiligheidsmateriaal.

Met een risico inventarisatie en evaluatie plan worden de mogelijke risico’s voor werknemers goed in kaart gebracht.

Hoe kun je voldoen aan de Arbowet?

Om aan de wet te voldoen, moeten bedrijven een preventiemedewerker in dienst hebben, bedrijfshulpverlening klaar hebben staan, een overeenkomst sluiten met een arbodienst en een actuele risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) hebben van de risico’s voor werknemers.

Veel bedrijven worstelen hier mee, weten niet zo goed hoe dit aan te pakken. Het volgen van een training preventiemedewerker of een training met alle ins en outs voor het maken van een RI&E bieden uitkomst.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie om aan deze Arbowet te kunnen voldoen.

SQA-Tkwaliteitsmanager-annette-ermers-van-sqa-t
Annette Ermers
Pastoor Jacobsstraat 55A
5454 GM  SINT HUBERT

Telefoon : 06-57322211

E-mail : info@sqa-t.nl
Website : www.sqa-t.nl

Maasvallei Bedrijven

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*