VMBO-onderwijs zegt JA tegen Beroepenfeest van On Stage

Het VMBO-onderwijs heeft JA gezegd tegen het Beroepenfeest van On Stage: een Positief (beroeps)Podium voor VMBO leerlingen.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

LAND VAN CUIJK – Het Land van Cuijk en Maasduinen laat zich van zijn beste kant zien bij het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage! De scholen Merletcollege, Elzendaalcollege en Metameer hebben de handen ineengeslagen en zullen dit schooljaar het project Land van Cuijk Maasduinen On Stage tot uitvoer brengen.

Het project wordt ondersteund door o.a. omliggende gemeenten, de Rabobank en het Inspyrium. On Stage is een ideëel project en wil ook tegenwicht bieden aan de negatieve media over het VMBO. Inmiddels werken vele partijen belangeloos mee aan de Beroepenfeesten van On Stage in meer dan 20 regio’s.

Nu heeft ook het Land van Cuijk en Maasduinen zich bij deze missie aangesloten! VMBO-leerlingen van deze drie scholen ontmoeten op 16 mei 2019 op Land van Cuijk Maasduinen On Stage zo’n 250 beroepsbeoefenaren, ondernemers en vakmensen uit alle branches die hen helpen keuzes te maken in beroep en opleiding door te vertellen wat hun werk inhoudt. Tijdens het schooljaar zijn er ter voorbereiding op dit evenement verschillende activiteiten voor leerlingen, docenten en bedrijfsleven.

Op vrijdag 21 december 2018 kunnen bedrijven al kennis maken met de kersverse projectleider van On Stage, Sandra Reuvers die tijdens de Open Coffee Maasvallei in Boxmeer een korte presentatie zal geven over Land van Cuijk en Maasduinen On Stage.

Meer informatie en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl!

“De Beroepenfeesten van VMBO On Stage worden in vele regio’s in het land gerealiseerd en wij horen daarbij! Bij een feestje horen vrienden, die van ons staan op Pagina Vrienden.
VMBO On Stage is (letterlijk) een Beroepenfeest voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Zij gaan met elkaar in gesprek over beroep en werkdag, en maken een afspraak voor een Werkbezoek op de Doe Dag enkele weken later. On Stage is geen ‘speeddating’ maar is gericht op het opbouwen van een helpend (beroeps)netwerk. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden. Dit levert hen nieuwe gesprekspartners op, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding.”

Deelnemende scholen: Elzendaal College, Metameer en het Merlet College.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.