Daar waar water is, is leven. Water heeft voor jong en oud, mens en dier een aantrekkingskracht die zijn weerga niet kent. Zo ook het leven bij rivier “De Maas”. In tijden van oorlog een krachtige grens en in tijden van vrede een natuurlijke vriend die zich graag laat overbruggen. En zo gaat het al eeuwen. Door de eeuwen heen zijn de gebieden in de Maasvallei ingenomen door vijanden, de Maas is het strijdtoneel geweest van historische veldslagen en oorlogen en uiteindelijk telkens weer bevrijd door eigen strijders en bondgenoten. Nederzettingen langs de Maas ontwikkelde zich in tijden van vrede en oorlog, tot boerderijen, vestingen, landgoederen, hertogdommen, dorpen en steden. Van niemandsland, naar landen, landerijen, provincies en gemeentes.

Rivier “De Maas” ontspringt in Frankrijk door twee waterbronnen en stroomt op sommige plekken zelfs ondergronds richting België waar de sluizen en een stuw staan die de rivier geschikt maken voor scheepvaart. Vanuit de plaats Wezet in België stroomt de rivier via Eijsden, Limburg, Nederland binnen, richting Maastricht dat tevens de grootste stad is langs de Maas. De Maas stroomt noordwaarts door de provincie Limburg en buigt in de provincie Noord Brabant bij Cuijk af naar het westen, alwaar de Maas, samen met rivier de Waal samenstroomt in de Biesbosch. De Maas heeft dan zo’n 950 kilometer afgelegd en een hoogteverschil van 400 meter overwonnen.”

Rivier “De Maas” stroomt langs prachtige natuurgebieden, oevers, parken, agrarische gronden, bossen, heide, bijzondere steden, karakteristieke dorpen, woonwijken, recreatiegebieden, havens, kades, aanlegplaatsen, bedrijven, industrietreinen, scholen, ziekenhuizen, kerken, monumenten en noem maar op. En daar komt de Maasvallei als werktitel in beeld, want in deze bijzondere vallei; wonen, werken en leven mensen. En niet te vergeten alle bijzondere flora en fauna dat het gebied en de rivier rijk is.

Dankzij infrastructuur zoals, bruggen, fietsbruggen, veerponden en scheepvaart is het op verschillende plaatsen mogelijk om de Maas over te kunnen steken. Iedereen is gebaat bij een rustige kabbelende Maas, want als het water in de Maas te laag staat ontstaan er problemen, maar als het water te hoog staat ook.

Iedereen in de Maasvallei heeft daardoor een gezamenlijk belang, want in alle gemeentes langs de Maas vinden continue ontwikkelingen plaats. Ontwikkelingen die te maken hebben met onderwijs, toerisme, recreatie, energie, werkgelegenheid, zorg, gezondheid, duurzaamheid, gebiedsontwikkeling, infrastructuur, industrie, scheepvaart, pleziervaart, natuurbeheer, bouw, horeca, centrumplannen, historie, cultuur, kunst en nog veel meer, want de regio bruist.

En als iedereen in de basis hetzelfde wil bereiken, is het goed om dit te laten zien en gezamenlijk uit te dragen in een Maasvallei Expo. Een jaarlijkse beurs voor iedereen die in de Maasvallei woont, leeft, werkt en onderneemt.

Door Duitse, Belgische en Franse Gemeentes en organisaties te betrekken, wordt het een grensoverschrijdende Internationale Netwerkbeurs in de eigen regio. De gemeenschappelijke factor is Rivier De Maas, de gemeenschappelijke doelstelling is dan om een gezamenlijke brug te bouwen waar iedereen iets aan heeft.

Zoek, vind, bereik en benader elkaar tijdens de Maasvallei Expo 2017.

Vul vrijblijvend het aanmeldformulier in, voor een passende offerte.

Uw naam (verplicht)

Bedrijfsnaam (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Plaats (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Print Friendly, PDF & Email