Vier mooie fietsroutes door het Verrassende PlatteLand van Cuijk

Verkrijgbaar is bij Landgoed De Barendonk en de andere leden van het verrassende platte land

CUIJK – Zoek je een mooie fietstocht door het Land van Cuijk? Dan is de gids van het Verrassende PlatteLand van Cuijk een must. Je vindt ‘m op tal van (toeristische) plekken in de regio. Dit jaar zijn vier routes opgenomen in het handzame, gratis magazine.

Routes
Kies voor de ’t Broek en Raamvallei-route van ongeveer 36 kilometer, waarbij je door Haps, Mill en Langenboom komt. De Meent en Kemp-route – die zo’n 33 kilometer telt – doet Boxmeer, Beugen, Oeffelt, Sint Agatha, Cuijk en Haps aan. Je fietst hierbij een stukje langs de Maas en doorkruist natuurgebied De Vilt.

Voor wie het wel wat verder mag, is er de 55 kilometer tellende Boerenpeel-route. Je komt dan door Boxmeer, Sint Anthonis, Westerbeek, Oploo, Stevensbeek, Sambeek en Vierlingsbeek. Wil je genieten van de natuur rondom de Kraaijenbergse Plassen? Volg dan de Beerse Maas-route, die zo’n 41 kilometer telt. Deze gaat van Cuijk langs Katwijk, Linden, Grave, Velp en Beers.

Ons Plattelandsrondje
Bestuurslid Ploon Hendriks – binnen de vereniging verantwoordelijk voor de routes – vertelt dat alle routes ook eenvoudig in te korten zijn. “Ze bestaan elk uit twee lussen, waardoor je dus niet de gehele afstand hoeft af te leggen. Wel zo fijn als je onderweg een tussenstop wilt maken bij onze leden.”

Even afstappen, is zeker aan te raden als je er op uit trekt op Eerste Pinksterdag. Dan organiseert het Verrassende PlatteLand van Cuijk namelijk Ons Plattelandsrondje. Ontdek de gastvrijheid van de deelnemende plattelandsbedrijven. “Laat je verrassen door het diverse aanbod van activiteiten en maak er zo een leuke dag uit van met het hele gezin”, adviseert Hendriks.

Gratis
De gids van het Verrassende PlatteLand van Cuijk is te downloaden via www.plattelandvancuijk.nl. Hier vind je ook de aangesloten bedrijven waar je de gratis gids kunt ophalen. Ga voor meer informatie over Ons Plattelandsrondje (op 20 mei aanstaande) naar www.onsplattelandsrondje.nl en volg https://www.facebook.com/plattelandvancuijk.

Print Friendly, PDF & Email