Vakantiewerk, hoe zit dat nu eigenlijk?

Jongeren tot 16 jaar hebben voor het aangaan van een arbeidsovereenkomst toestemming nodig van hun ouders of voogd.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

VakantiewerkADECCO – Vakantiewerk, hoe zit dat nu eigenlijk? – De eindexamens zijn alweer begonnen en daarmee komt de zomervakantie ook in zicht. Vangt u de vakantieperiode van uw vaste medewerkers op met vakantiekrachten? Ziet u door de regelgeving het bos niet meer? Adecco geeft u een heldere uitleg!

Vakantiekrachten

Vakantiewerkers of vakantiekrachten zijn scholieren, studenten en andere studerenden, die in de vakantieperiode(s) van de onderwijsinstellingen tijdelijke werkzaamheden verrichten. Zo staat het in de meeste cao’s. Hierbij gaat het dan vaak om minderjarigen.

Arbeidsomstandigheden

Voor minderjarigen gelden wettelijke beperkingen voor het werk dat ze mogen doen, en voor de werktijden. Meerderjarige vakantiewerkers (vanaf 18 jaar) vallen onder de algemene regels voor arbeidsomstandigheden en arbeidstijden.

Door de wet beschermd

Net als alle andere werknemers worden vakantiewerkers ook door de wet beschermd tegen gevaarlijk werk of werk dat schadelijk is voor de gezondheid. De aanvullende regels, per leeftijdsgroep [bron: www.rijksoverheid.nl]:
– 13- en 14-jarigen mogen alleen klusjes doen. En ze mogen ze helpen bij licht, niet-industrieel werk zoals vakken vullen, inpakken of helpen met lichte werkzaamheden in de landbouw. Bepaalde werkzaamheden zijn uitdrukkelijk verboden, zoals in een fabriek werken, werken achter een kassa of in de horeca als daar alcohol wordt geserveerd.
– 15-jarigen mogen zelfstandig werk doen dat licht en niet-industrieel is, zoals vakken vullen of de reclamedrukwerk bezorgen. Ook zij mogen nog niet aan de kassa werken of te zwaar tillen.
– 16- en 17-jarigen mogen bijna elk soort werk doen zolang het werk niet gevaarlijk is of schadelijk is voor de gezondheid. Er moet ook deskundig toezicht zijn om gevaar voor de jongere te voorkomen. En ze mogen nog steeds bepaalde werkzaamheden niet doen, bijvoorbeeld werken met giftige stoffen of in een lawaaiige omgeving.

Arbeidsomstandigheden

De wet beschermt kinderen en jongere vakantiewerkers ook tegen te lange werkdagen of werken op te late tijdstippen:
– 13- en 14-jarigen mogen maximaal 7 uur per dag werken en dat tussen 7:00 – 19:00 uur. Maximaal 35 uur per week en 5 dagen achter elkaar. Ze mogen niet op zondag werken.
– 15-jarigen mogen maximaal 8 uur per dag werken, tussen 7:00 – 21:00 uur. Maximaal 40 uur per week over 5 dagen achter elkaar. Als het gebruikelijk is dat op zondag wordt gewerkt, mogen zij dat wel, met toestemming van hun ouders.
– 16- en 17 jarigen mogen 9 uur per dag werken, tussen 7:00 – 23:00 uur, en niet meer dan 45 uur per week. Als ze ook op zondag werken, geldt er een minimum van 13 vrije zondagen per jaar.
– Vanaf 18 jaar gelden ook voor vakantiekrachten de regels van de Arbeidstijdenwet (ATW).

De Inspectie SZW controleert op handhaving van de regels, óók voor vakantiewerk!

Met een vakantiekracht sluit u waarschijnlijk een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd af. Jongeren tot 16 jaar hebben voor het aangaan van een arbeidsovereenkomst toestemming nodig van hun ouders of voogd. Als werkgever van een minderjarige vakantiewerker is het dus verstandig om ouders of voogd mee te laten tekenen.

Wilt u ook onbezorgd met vakantie? Geen stress vanuit uw hangmat? Maak het uzelf gemakkelijk deze zomer, en besteed het extra vakantiewerk rond vakantiekrachten dan uit aan Adecco!

Neem voor vragen gerust contact op met Desirée of Kitty, want ze zijn altijd in de buurt.

Adecco Group Nederland Venray
Gouden Leeuwplein 3
5801 MN Venray

Telefoon : 088-3746350

Desiree van Helmond
desiree.van.helmond@adecco.nl
Mobiel 06-11917958

Kitty Gossens
kitty.gossens@adecco.nl
Mobiel : 06-25189142

Neem ook een kijkje bij de andere Maasvallei Leden.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.