Update over de Maasvallei Expo 2017 te Venray

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

MAASVALLEI – Ook voor mij persoonlijk was het even schrikken om te vernemen dat de directie van de vertrouwde Ondernemers Vakdagen in Venray de stekker uit het project had getrokken. Er was voor mij maar één manier om het event nieuw leven in te blazen en dat was een nieuwe naam.

Maasvallei Expo! Hoewel de Maasvallei op geen enkele topografische kaart voorkomt, kent iedereen rivier De Maas. De Maas stroomt alleen al in Nederland van Maastricht tot en met de Biesbosch. Ook het Land van Cuijk, Peel en Maas, Maas en Waal, Maasduinen en noem ze maar op, zijn allemaal voor buiten poorters onbekende begrippen. Toch hebben de regio’s gemeenschappelijke overeenkomsten zoals de ligging langs rivier “De Maas”, het gebruik van de gemeenschappelijke infrastructuren, overlappende regio’s en overeenkomstige belangen.

Tijdens het koffiedrinken met de heer Fred van der Valk, van Hotel Cuijk, kreeg ik een belangrijk advies mee. “Michel, zorg er op de één of andere manier voor dat alle organisaties in de regio, geprofileerd worden als parels, organisaties die kunnen schitteren als parels genereren aantrekkingskracht.” Enkele weken geleden heb ik meneer Fred van der Valk gebeld om hem te bedanken voor zijn advies en om te vertellen dat ik zijn visie in de praktijk heb kunnen brengen onder de volgende metafoor. “Als men de rivier De Maas ziet als transparant halssnoer en de organisaties als parels, rijgen we deze aan elkaar om tijdens de Maasvallei Expo een prachtig parelsnoer te presenteren dat iedereen wil zien en dragen.”

Ik vind het belangrijk dat de exposanten van de Maasvallei Expo echt het gevoel hebben dat het hun eigen beurs is en helemaal tot hun recht kunnen komen tussen de andere exposanten, deelnemers en bezoekers. En die gedachte begint zijn uitwerking te krijgen, want de aanvragen, onderhandelingen en aanmelding lopen goed door van bedrijven die mee willen investeren in hun eigen regionale beurs.

Het is ook mijn job om ervoor te zorgen dat er harmonie en veelzijdigheid is op het gebied van branches, sectoren, specialismen en werkgebieden. En ook dit proces verloopt helemaal naar wens en volgens planning. Op de Maasvallei Expo valt straks echt iets te beleven, te zien, te leren, te doen, te maken, te eten, te drinken, te proeven en te verdienen.

Samen met de exposanten en deelnemers onderzoeken we continue welke stappen we dienen te ondernemen om de investeringen veilig te stellen. Door open en transparant met elkaar te communiceren, kunnen we stap voor stap sturing geven aan elkaar om de gewenste doelstellingen te kunnen halen.

En het resultaat is dat er super gave bedrijven meedoen, ondersteund door supergave ondernemers. Via deze link kan iedereen zien en volgen over welke bedrijven en ondernemers het gaat.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.