Tuinbouwwereld strijkt drie dagen lang neer in Venray

tuinbouw-relatiedagen-in-evenementenhal-venray-2016-focust-op-meer-interregionaal-bereik
Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

tuinbouwwereld-strijkt-drie-dagen-lang-neer-in-venrayVENRAY – Venray is op 29 en 30 november en 1 december de thuisbasis voor duizenden tuinbouwprofessionals uit Zuidoost-Nederland en de Duitse en Belgische grensgebieden. In Evenementenhal Venray vindt op deze dagen namelijk de vakbeurs Tuinbouw Relatiedagen 2016 plaats. Er zijn onder meer twee symposia: één over weersextremen met inbreng van Piet Paulusma en één over het innovatiedilemma: supermarkt versus teler of supermarkt én teler. 

De beursorganisatie van Tuinbouw Relatiedagen Venray wil voor editie 2016 zich nog meer focussen op ‘interregionaal’ bezoekerspotentieel. “Samen met de aangrenzende regio in Noordrijn-Westfalen vormt Zuidoost-Nederland immers het grootste aaneengesloten tuinbouwgebied van Europa”, verklaart Adviseur Ramon Schlepers van Evenementenhal.

Exposanten en bezoekers – maar ook geïnteresseerden van over de Duitse en Belgische grens – maken gebruik van dit Nederlandse platform om specifiek hun doelgroep in deze ‘interregio’ te bereiken. “Van de bezoekers aan editie 2015 kwamen er zo’n 1000 uit Duitsland en 300 uit België. Een lichte stijgende lijn ten opzichte van het jaar ervoor, die we graag doortrekken”, zegt Schlepers.

Supermarkt versus teler

Tijdens Tuinbouw Relatiedagen Venray vinden twee symposia plaats. Op dag 2 staat het symposium over het innovatiedilemma: supermarkt versus teler of supermarkt en teler op het programma. Innovatiebehoefte vanuit supermarkten komt niet aan op teeltbedrijven. Innovaties in de teelt krijgen op hun beurt geen aandacht bij supermarkten. Toch is er in de gehele vers-keten energie om te komen tot innovatie. In discussiesessies met telers, een retailspecialist en onderzoekers wordt een perspectief geschetst voor ketenbrede innovaties.

Symposium met Piet Paulusma

Zuidoost-Nederland werd eind juni getroffen door hevig noodweer. Ook tuinders werden slachtoffer van dit natuurgeweld. Om tuinbouwprofessionals inzicht en kennis te geven over klimaatsveranderingen, organiseert Evenementenhal in samenwerking met ZLTO/LLTB voorafgaand aan dag 3 (1 december) het symposium ‘Anticiperen op weersextremen’. Eén van Nederlands bekendste meteorologen, Piet Paulusma, trapt het programma af. Vooraf aanmelden voor deze symposia is verplicht: www.evenementenhal.nl/tuinbouwvenray.

Info/openingstijden

Het deelnemersveld van Tuinbouw Relatiedagen Venray bestaat onder meer uit toeleveranciers in de boomkwekerij, potplanten-, snijbloemen-, glasgroente-, vollegrondsgroente- en fruitteelt. De beurs is op 29 en 30 november en 1 december te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur. Parkeren is gratis. Belangstellenden kunnen hun e-tickets registeren via: www.evenementenhal.nl/tuinbouwvenray.

Logo-evenementenhal-venray-maasvallei-netwerkEvenementenhal Venray

De Voorde 30
5807 EZ Venray

Telefoonnummer : 0478-519790
Fax : 0478-519780

E-mail :    venray@evenementenhal.nl
Website : www.evenementenhal.nl

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.