Supermarkt Jan Linders uit Ewijk helpt lokale burendag op gang

Buurman Cor van 90, klaagt vanuit zijn elektrische stoel. “De dagen verstrijken voorbij zonder inhoud want er gebeurt maar niets.”

Delen wordt enorm gewaardeerd

EWIJK – Burendag – De buurt Lampeland in Ewijk bestaat hoofdzakelijk uit seniorenwoningen waar oude van dagen rustig van hun oude dag kunnen genieten. Althans, dat is de bedoeling want de meeste van die bewoners lijden stilletjes toch een eenzaam bestaan.

Ja, men begroet elkaar, kent elkaar van gezicht, maar niet iedereen spreekt elkaar. Dit werd pijnlijk duidelijk toen onlangs buurman Henk overleed. Er waren hooguit vier buurtbewoners op de avondwake gekomen want niemand wist van zijn kortstondige ziekte en overlijden. Buurman Cor van in de 90, klaagt vanuit zijn elektrische kar, dat hij nog goed bij de pinken is maar praktisch niemand ziet. “De dagen verstrijken voorbij zonder inhoud want er gebeurt maar niets.” Ook het senioren koppel Bart en Betsy van nummer 6 beamen dit. “Het is te rustig hier, mijn ogen gaan achteruit, ik kan steeds minder en we moeten het er maar mee doen.” Aldus Bart.

Buurman Michel oppert, zouden jullie het leuk vinden om gezamenlijk een burendag te houden op 22 september hier op het veld achter de nummers 2, 4 en 6? … Acht ogen beginnen te fonkelen bij die gedachte.

Aan de slag!
Het bleek niet zo eenvoudig om aan subsidie te komen bij de instanties die dit soort lokale initiatieven horen te ondersteunen. Het is ook lastig om voor zo’n eerste burendag een begroting op te stellen want de meeste bewoners leven daar van hun AOW-tje. En je wil toch dat iedereen mee kan doen. Buurman Michel besloot dit verhaal voor te leggen aan Stefan, de lokale supermarktmanager van Jan Linders uit Ewijk. “Laat me weten hoeveel buurtjes er mee gaan doen, wat jullie nodig hebben en wat jullie budget wordt?” Vraagt de begripvolle supermarkt manager.

Van de 43 huishoudens op Lampeland hebben 36 buren zich ingeschreven en de jongere vrijwilligers hebben partytenten, tafels, stoelen, barbecues, vlaggen, spellen en overige zaken geregeld om van deze eerste burendag een groot succes te maken. En supermarkt Jan Linders uit Ewijk? Die zijn we heel dankbaar, want met een beperkt budget hebben we alle boodschappen die nodig zijn voor deze burendag, dankzij onze buurtsuper in huis. Wordt vervolgt.

“Het zit in de genen van Jan Linders supermarkten om actief betrokken te zijn bij de omgeving. Daarom is het Jan Linders Fonds opgericht.”

Jan Linders Ewijk
De Klef 22
6644 CT Ewijk

Telefoon : 0487-522322

Website : www.janlinders.nl/winkel-details/ewijk.html

Print Friendly, PDF & Email

Delen wordt enorm gewaardeerd