Succes- en geluk coaching op Landgoed Bleijenbeek

Timo Elbers: "Bedrijfscoaching wordt zo onderschat, terwijl het je echt verder helpt."

Delen wordt enorm gewaardeerd

AFFERDEN – Met dit artikel gaan we dieper in op het werk van bedrijfspsycholoog Mark Theelen die succes en geluk coaching geeft aan mensen die succesvol willen presteren in het bedrijfsleven en op een gelukkige manier hun doelstellingen willen halen. En dit, zonder de hele doopceel te hoeven lichtten.

Interim manager Timo Elbers is gespecialiseerd in bedrijfsovernames op het gebied van facilitaire dienstverlening en heeft een behoorlijke staat van dienst op zijn CV staan. Door zijn nieuwe carrière switch ontdekte Timo, dat bij zijn nieuwe start, de oude gewoontes en ervaringen niet helemaal meer passen bij zijn nieuwe koers.

Timo is een gedreven CEO en zeer prestatiegericht als het gaat om doelstellingen halen. Vijf jaar geleden schakelde Timo, Mark in voor zijn bedrijf, waar hij leiding gaf aan meer dan 100 mensen en nu werd het de hoogste tijd om de Succes en Gelukscoach in te schakelen voor zichzelf.

Coaching, wordt zo onderschat zegt Timo hierover.

Een van de technieken die Mark toepast bij coaching zijn chippen en pitchen op de golfbaan. Je bent dan toch lekker in de buitenlucht, in een mooie omgeving en dat schept rust. En het maakt niet uit of iemand een ervaren golfer is of nog nooit een golfclub in de hand heeft gehad, want coaching staat hier centraal.

Eenmaal op de golfbaan, was het de bedoeling dat Timo de golfballen zo dicht mogelijk bij hole nummer tien zou slaan. “Ondertussen wist Mark zo’n sfeer te creëren, die sterk lijkt op zo’n sfeer bij het televisie programma Villa Velderhof.”

Met een golfhandicap van 25 begon Timo aan zijn eerste sessie en het resultaat was dat de eerste vijf golfballen overal op het veld lagen, behalve in de buurt van de hole.

Wat gebeurde er nu met je? Ja, ik ben bezig met mijn gedachte en ervaar toch een beetje druk van Michel en de camera. En het is een beetje frustrerend want ik had verwacht dat de ballen dichter bij het doel zouden komen.

Wat is je doel? De ballen zo dicht mogelijk bij de hole slaan.

Omdat we vooraf hadden afgesproken dat niets moet en alles mag, adviseerde Mark sessie voor sessie in bepaalde technieken en oefeningen. En er ontstond spontaan een nieuwe oefening. Timo, leer jij Michel eens hoe hij zou kunnen golfen.

En zo gezegd en zo gedaan. Michel die nog nooit een golfclub in zijn handen heeft gehad leerde onder leiding van Timo, binnen een kwartier, de golfballen te raken zonder het gras te beschadigen en graspollen met de bal mee de lucht in te lanceren.

Michel leerde vertrouwen te krijgen in de persoon Timo, door zijn kennis aan te nemen. Te vertrouwen op de techniek, door de handelingen uit te voeren en daarbij te focussen op het doel. Door deze vrij eenvoudige opdracht, kwamen ook direct de leiderschapscompetenties van Timo in goed in beeld.

Onder de regie van Mark, vervolgde Timo zijn missie met alle opgedane kennis en ervaringen op de baan. En het resultaat mag er zijn. Want door te concentreren op adem, grip, gevoel, positie en emoties, sloeg Timo de ballen hoger in de lucht en dichter bij het doel.

We kunnen voor dit artikel niet te diep ingaan over hetgeen wat er allemaal besproken is, maar één ding is zeker en staat als een paal boven water. DGA’s, CEO’s en Managers die beter willen presteren voor hun bedrijf, doen er goed aan om eens in gesprek te gaan met Succes en Gelukscoach, Mark Theelen.

Lees hier een eerder artikel over Succes en Gelukscoach Mark Theelen.

Succes en Geluk Nusucces en geluk nu mark theelen
Drs. Mark Theelen
Nimrodstraat 91
6531LD Nijmegen

Telefoon : 06-38702514

E-mail : info@succesengeluk.nu
Website : www.marktheelen.nl

Print Friendly, PDF & Email

Delen wordt enorm gewaardeerd