Stages en Talentmanagement door Het Talentenbureau

Maak kennis met Het Talentenbureau Land van Cuijk en Noord-Limburg tijdens de Business Beurs Boxmeer op 5 en 6 november in stand nummer 52.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Talentmanagement – Duurzaamheid en duurzame inzetbaarheid zijn op dit moment veel besproken onderwerpen. Hoe krijgen ondernemers jong talent naar de Regio Land van Cuijk & Noord-Limburg en hoe behouden zij dit talent binnen hun organisatie? Het Stagebureau, gestart in 2013 vanuit de Noordelijke Maasvallei en de Industriële Kring, is volop aan het professionaliseren.

Stichting Duurzaam Bedrijven Overleg heeft de handen ineen geslagen en is sinds 2017 aan de slag gegaan met het Stagebureau. DBO is de serviceorganisatie voor de tien verschillende bedrijventerreinverenigingen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg. “Voor een sterke regio is het nodig dat bedrijven, instellingen en overheden samenwerken. DBO stimuleert dit en start daarbij voortdurend nieuwe samenwerkingsverbanden op. DBO heeft er ook voor gekozen om de naam te wijzigen in: Het Talentenbureau.

Een brug slaan

Parkmanagers Karen Louwers en Ben van de Wijgert richten momenteel sterke aandacht op het Talentenbureau Land van Cuijk & Noord-Limburg. Ben van de Wijgert: “Waar de scholen de kweekvijver zijn, zijn de ondernemers uiteindelijk de ‘afnemers’. DBO heeft veel ingangen bij ondernemersverenigingen in de regio. Sinds die tijd hebben we veel aanvragen gekregen voor stagiaires, van veel unieke bedrijven. En niet alleen de grote, ook het kleinbedrijf weet ons te vinden. Wij slaan een brug tussen bedrijfsleven en onderwijs.”

Fantastisch werkklimaat

Karen Louwers vervolgt: “Het Talentenbureau is uniek in deze regio. Wij maken als DBO deel uit van een collectief met scholen, ondernemers en de lokale overheid. Wij zien het zo: alléén ga je sneller, samen kom je verder!” Door samenwerking tillen we het initiatief naar een hoger niveau, de individuele ondernemers overstijgend. Want ons gezamenlijke doel is de student duidelijk maken dat deze regio een fantastisch werkklimaat heeft met veel kansen. Met onder andere de beurs hoopt Het Talentenbureau meer naamsbekendheid te genereren binnen de regio.

Business Beurs Boxmeer

Maak kennis met Het Talentenbureau Land van Cuijk en Noord-Limburg tijdens de Business Beurs Boxmeer op 5 en 6 november in stand nummer 52.

Het Talentenbureau Land van Cuijk en Noord-Limburg

P/A Gebr. Janssen BV
Hagelkruisstraat 6
5835 BD Beugen

Telefoon 085-064 0641

E-mail : info@hettalentenbureau.nl
Website : www.hettalentenbureau.nl

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*