SOULutions Pastry & Desserts

SOULutions werkt voor zowel particulieren als voor instellingen en bedrijven.

SOULutions Pastry & Desserts
Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

SOULutions Pastry & DessertsSOULutions Pastry & Desserts – CUIJK – Twee ervaren topbakkers en docenten van de bakkersschool zijn onlangs een eigen zaak gestart in de Molenstraat in Cuijk. Op deze locatie is een winkel, een bakkerijwerkplaats en een ruimte om workshops te houden.
Door Twan Dohmen
Esther Faasen (38) uit Beesd en Marco Reijnen (38) uit Overloon kennen elkaar als collega-docenten van de bakkersschool in Wageningen. Zakelijk zijn ze een nieuwe uitdaging aangegaan: een eigen onderneming.

SOULutions Pastry & Desserts

“Cuijk ligt mooi centraal tussen onze woonplaatsen. Bovendien kunnen wij in dit pand – tot voor kort in gebruik door een architectenbureau – prima uit de voeten. Wij kunnen hier de lekkerste gebakjes, taarten en brood maken. Maar ook voor wie wat meer wil weten over het zelf maken van brood of gebak kan bij ons de fijne kneepjes leren. Verder zijn onze lekkere producten te koop in de winkel.”

Een scala van prikkelende smaken

“Wij komen beiden uit het onderwijs. Vernieuwen is ons motto. Samen met studenten willen wij ons vak op een hoger niveau tillen. Wij maken onze bakkersproducten helemaal zelf. Je proeft echt dat wij echt een andere moorkop of een mangotaart maken als wat men gewend is. Ons gebak ziet er misschien zoet uit, maar je proeft de sensatie van alle smaken, ook zuur, zout en bitter. Een heel scala aan smaken, dat prikkelt in je mond.”

SOULutions Pastry & Desserts
Mango, perzik en kwark gebak. De nieuwe favoriet van journalist Twan Dohmen en Maasvallei organisator Michel Hovenkamp.

Oplossingen met hart en ziel

SOULutions werkt voor zowel particulieren als voor instellingen en bedrijven. De naam van het nieuwe bedrijf verwijst naar de ziel en zaligheid, waarmee het duo aan de slag is gegaan. Bovendien denken de twee topbakkers in oplossingen, de soulution dus.

Dutch Pastry’s

Het bewijs voor hun kunnen levert Esther. Bij de Dutch Pastry’s – een landelijke wedstrijd voor pattisiers – won ze de publieksprijs én de hoofdprijs voor haar inzending, die de evolutie van het leven uitbeeldt. Marco geeft deels nog les aan studenten in opleiding voor bakker. “Wij willen dit mooie vak ook doorgeven aan nieuwe generaties, ook hier in Cuijk.”

Met de paplepel

Het bakkersvak is beiden met de paplepel bijgebracht. Zowel Esther als Marco werkten als scholier al bij de plaatselijke bakker. De liefde voor gebakjes, taarten en brood is tot op de dag van vandaag gebleven. “Op verzoek kunnen wij op maat leveren, ook gluten- en allergenenvrij. Het leuke is ook dat wij kunnen vertellen aan mensen tijdens een workshop hoe ze bijvoorbeeld een cake kunnen bakken thuis. Dat lijkt simpel, maar wat doe je als een cake in wording gaat schiften. Voor dat soort vragen hebben wij een oplossing, ons SOULution.”

SOULutions Pastry & Desserts

Meer informatie: www.pastry-soulutions.com

Adres: Molenstraat 36, 5431 BX Cuijk

Telefoon: 0485-785144

E-mail: info@pastry-soulutions.com

Bekijk hier meer nieuwspartners van de Maasvallei.net website. Zelf nieuws aanleveren? Klik dan hier.


Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.