PSO certificaat voor Gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis

Keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

BOXMEER – Gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer hebben Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen PSO. Dat is meteen de hoogste trede. De gemeenten behaalden het PSO-keurmerk omdat er op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid wordt geboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ze bij voorkeur samenwerken met organisaties die dit ook doen of nastreven.

Daarmee zetten beide gemeenten zich bovengemiddeld in op het gebied van sociaal ondernemerschap. Hans Driessen, wethouder Sint Anthonis: “Iedereen moet mee kunnen doen in onze samenleving, ook als het gaat om werk. Als overheid moeten we hierbij het goede voorbeeld geven. Dat doen wij dan ook.”

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument en keurmerk van TNO en is inmiddels de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Het doel is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en kwalitatief goede manier aan werk te helpen. Dit doen PSO-gecertificeerden in de eigen organisatie, maar ook door hun leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Ook kiezen ze er bewust voor producten of diensten in te kopen bij Sociale Werkvoorzieningbedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties.

Wethouder in Boxmeer, Willy Hendriks – van Haren Boxmeer: “Het is belangrijk dat we als gemeente het goede voorbeeld geven door in onze eigen organisatie op alle niveaus aan sociaal ondernemerschap te blijven werken. En we hopen natuurlijk dat dit ook anderen inspireert en zullen dit ook zeker blijven stimuleren”.

Website gemeente Boxmeer : Boxmeer.nl
Website gemeente Sint Anthonis : Sint Anthonis
Lees hier meer artikelen over gemeenten op de Maasvallei website : Gemeenten

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.