Persbericht: ITB Companies Boxmeer overgenomen door Chinese investeringsmaatschappij Fendy Tech

Delen wordt enorm gewaardeerd

persbericht-itb-companies-boxmeer-overgenomen-chinese-investeringsmaatschappij-fendy-tech-Sjaak-van-der-Linden-ITB-Companies-BoxmeerBOXMEER – ITB Companies uit Boxmeer is in oktober 2016 overgenomen door de Chinese investeringsmaatschappij Fendy Tech. ITB Companies ontwikkelt en produceert systemen en onderdelen voor klimaatbeheersing,  veelal toegepast in de intensieve veehouderij en glastuinbouw. 

ITB Companies is 35 jaar actief als ontwikkelaar en producent van ventilatiekokers, warmteterugwinning systemen en geothermische klimaatconcepten. De belangrijkste afzetmarkten van ITB Companies bevinden zich op dit moment in Europa, Rusland en Noord-Amerika. Dankzij deze overname wordt ITB Companies in staat gesteld ook belangrijke mondiale groeimarkten, China en Zuid-oost Azië, effectief te betreden. Nauwe samenwerkingsverbanden met Chinese klimaatspecialisten EASAT (agrarisch) en F&S Cleantech (industrie), beide tevens dochterondernemingen van Fendy Tech, maken dit mede mogelijk.
‘De groei- en ontwikkelmogelijkheden voor ITB Companies die de overname met zich meebrengt zijn enorm. Dit is bijvoorbeeld al gebleken uit onze recente deelname in een project in opdracht van het grootste pluimveeverwerkingsbedrijf uit China. Bij dit project ontwikkelen en leveren wij het geothermisch klimaatsysteem en warmteterugwinning voor twaalf stallen met  in totaal 0,6 miljoen vleeskuikens,’ aldus Sjaak van der Linden  van ITB Companies. ‘Daarnaast is ITB Companies dankzij deze samenwerking, na een aantal roerige jaren, verzekerd van stabiliteit op de lange termijn en kunnen we een betrouwbare partner blijven voor onze huidige en toekomstige relaties.’

Over Fendy Tech

Fendy Tech is een investeringsmaatschappij met belangen in 7 bedrijven wereldwijd. Deze bedrijven zijn vooral gericht op de ontwikkeling of productie van energie gerelateerde systemen. Fendy Tech speelt daarmee in op de toenemende mondiale vraag en mogelijkheden op het gebied van energietechnologie. Jack Wang van Fendy Tech: ‘ITB Companies is een innovatieve onderneming met een goede marktpositie en veel groeipotentie. Het kennisniveau en de kwaliteit van de systemen van ITB Companies is exceptioneel. Wij hebben er vertrouwen in dat de groeiambities worden waargemaakt’.

Over ITB Companies

ITB Companies werd in 1982 opgericht als installatietechnisch bedrijf door Toon van de Laar en Antoon van der Linden. In de daarop volgende jaren ontwikkelde de organisatie zich tot specialist in klimaattechniek voor de intensieve veehouderij. In 2003 werd Sjaak van der Linden (geen familie van) mede-eigenaar van ITB Companies. In 2008 trad Antoon van der Linden terug, waarmee het management volledig in handen van Van de Laar en Van der Linden kwam.
Door de overname treedt Toon van de Laar (67) terug uit de organisatie. Het huidige management blijft aan en behoudt een minderheidsaandeel. Boxmeer blijft de hoofdvestiging en het aanspreekpunt voor relaties van ITB Companies. De werkwijze en het productassortiment van ITB Companies blijven ongewijzigd. Voor de relaties is er niet veel merkbaar van de organisatorische veranderingen.

logo-itb-companies-boxmeer-maasvallei-netwerkITB Companies

Lionstraat 10
5831  AK  BOXMEER

Postadres :
Postbus 245
5830 AE  BOXMEER

Telefoon : 0485-578876
Fax : 0485-578603

Website : www.itbboxmeer.nl
E-mail :    info@itbboxmeer.nl

Print Friendly, PDF & Email

Delen wordt enorm gewaardeerd