Ontwikkelen van 72 appartementen te Dongen

duurzaam ontwikkelen

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

SINT AGATHA – Het Bouwkundig ingenieursbedrijf Lamers en Visser uit Sint Agatha, heeft het afgelopen jaar de opdracht gekregen om 72 Nul-Op-De-Meter (NOM) appartementen te Dongen te ontwikkelen. Lamers en Visser werkt voor dit project samen met Van den Hout & Kolen Architecten uit Tilburg in opdracht van Hendriks Coppelmans uit Uden.

Ontwikkelen

Lamers en Visser ontwikkelen voor Hendriks Coppelmans Uden 72 Nul-Op-De-Meter (NOM) appartementen. De appartementen zijn verdeeld over drie appartementencomplexen. Lamers en Visser engineert niet alleen bouwkundig maar ook constructief.

BIM-Model

Tevens worden er ook diverse bouwfysische berekeningen verricht voor het tot stand brengen van een goed geëngineerd model, het BIM-model. Dit BIM-model wordt onderworpen aan diverse controles om zo clashvrij BIM-model aan de opdrachtgever aan te leveren. Met dit BIM-model kan de aannemer zijn onderaannemers aansturen.

Duurzame nieuwbouw

Dat betekent dat er geen gas in de appartementen is en de nieuwe bewoners elektrisch koken. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water, maar maakt ook koelen in de zomer mogelijk. Op de daken van de appartementsgebouwen én van de losstaande fietsenbergingen liggen zonnepanelen om energie op te wekken. De woningen zijn zo goed geïsoleerd dat de buitenkant van het gebouw voldoet aan de toekomstige BENG1-eisen. Dit betekent onder andere dat er maar heel weinig warmte nodig is om de woningen te verwarmen. BENG staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen en zegt iets over de energieprestatie van een gebouw.

Eindresultaat

Samen met de opdrachtgever zijn wij actief bezig met het bedenken en uitwerken van oplossingen. Dit zullen wij blijven doen tot de oplevering van de drie appartementencomplexen. Samen hopen wij hier een mooi, uitgedacht en energiezuiging project neer te zetten wat nog vele jaren mee kan.

 

Neem voor meer informatie over dit project contact op met Lamers en Visser.

Lamers & Visser Bouwmanagement & Bouwtechnieken BVlamers-en-visser-uit-sint-agatha-levert-duurzaam-bouwmanagement-en-bouwtechniek

De heer Ton Lamers en de heer Bas Visser
Kerkenhuisweg 20
5435 PA Sint Agatha

Telefoon : 0485-321144

E-mail :    info@lamersenvisser.nl
Website : www.lamersenvisser.nl

Lees hier eerdere artikelen van Lamers en Visser op de Maasvallei site.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.