Online publicaties optimaliseren in zeven stappen

Online nieuwsartikelen en blogs zijn belangrijk om goed gevonden te worden in de zoekmachines en om een breed publiek te kunnen informeren.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Online publicaties PixabayBOXMEER – Het is altijd verstandig om met enige regelmaat de inhoud van jouw online publicaties te controleren die op het world wide web te vinden zijn. Met dit artikel gaan we dieper in op het belang van dit onderhoud.

De nieuwe medewerker

Neem bijvoorbeeld een persbericht van enkele jaren geleden over de aanstelling van een nieuwe medewerker. Stel dat de desbetreffende medewerker vandaag de dag ergens anders werkt of inmiddels een andere functie heeft binnen de organisatie? Dat de informatie verouderd is, is geen probleem, want er is gewoon sprake van historische bedrijfsinformatie dat toen actueel was. Echter, is het wel van belang om de interactieve elementen in het artikel te controleren en waar nodig aan te passen. Denk aan telefoonnummers, e-mail adressen, hyperlinks naar profielpagina’s en vestigingsgegevens.

Vestigingsgegevens

En over vestigingsgegevens gesproken. Als je met jouw bedrijf verhuist naar een andere locatie, heb je een belangrijke reden om een nieuw persbericht rond te sturen. Dit om een zo groot mogelijk online publiek te bereiken. Echter, is het heel belangrijk om bestaande online publicaties ook te optimaliseren. Informatie op de eigen website, kan intern vlot aangepast worden, maar voor informatie op andere websites, dien je de redacties aan te schrijven met een vriendelijk verzoek.

Samenwerkingen

Wat je ook vaak ziet zijn persberichten en nieuwsitems van bouwcombinaties, franchise formules of bijvoorbeeld, exclusieve licenties voor een bepaald dealerschap. Het verschil is dat het aangaan van zulke zaken breed wordt verspreid als online nieuws. Echter, zodra zo’n samenwerking beëindigd wordt, blijft het vaak stil. Als zoiets gebeurd is, dient men ook de informatie aan te passen en te optimaliseren in de bestaande online artikelen.

Men zoekt online naar informatie

Je mag ervan uitgaan dat 90% van de online nieuwsartikelen, gevonden worden vanuit organische zoekmachine resultaten. Men geeft een zoekopdracht aan de zoekmachine en de zoekmachine geeft naar eer en geweten de relevante resultaten weer. Nu komt het, wie is Men? Is men een potentiële klant, leverancier, medewerker, zakenrelatie of een ander belangrijke stakeholder?

Het gaat dus om de gebruikersbeleving.

Resumé: De gebruiker zoekt, de zoekmachine faciliteert de relevante hyperlinks, en die hyperlinks leiden weer naar de desbetreffende artikelen. Dus dan wil je natuurlijk voorkomen dat de interactieve elementen niet op orde zijn. Check daarom goed de volgende informatie die online staan. Adresgegevens, tenaamstellingen, e-mailadressen, telefoonnummers en hyperlinks. Dode hyperlinks naar dealers, combinaties of franchise pagina’s, hoef je alleen maar te deactiveren zodat je artikel wel intact blijft en de historische informatie behouden.

Herpublicatie

Het kan voorkomen dat oudere online artikelen, nog steeds actuele informatie bevatten, die leuk, belangrijk of informatief zijn. Wellicht is er sprake van jaarlijks terugkerende evenementen, een Paasshow of een open dag? Voor die situaties is het goed om over te gaan tot herpublicatie, zodat er geen nieuwe artikelen gemaakt hoeven te worden. Bij de terugkerende informatie hoef je vaak alleen maar de datum en het thema aan te passen. Een belangrijke tip is om zoveel mogelijk statische hyperlinks te gebruiken, waar geen datums in voorkomen of andere informatie die jaarlijks aan verandering onderhevig is.

 

Online nieuwsartikelen en blogs zijn belangrijk om goed gevonden te worden in de zoekmachines en om een breed publiek te kunnen informeren. Je kunt met online nieuwsartikelen ook specifiek sturen op je doelgroep om die groep lezers continue te voorzien van de juiste informatie. Online nieuwsartikelen en blogs genereren meer bezoekers naar jouw website.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je zelf meer leren over online nieuwsartikelen, meld je dan aan voor onze workshop online nieuwsartikelen schrijven. Juist deze workshop is zeer nuttig om zelf nieuwsberichten te kunnen maken, maar ook om communicatiemedewerkers te instrueren en redacties aan te schrijven.

Maasvallei Netwerk

Industrieterrein Saxe Gotha
Lionstraat 8
5831 AK BOXMEER

Telefoonnummer : 024-2100220
Mobiel : 06-26494980

E-mail : maasvallei@maasvallei.net
Website : www.maasvallei.net

Uw bedrijf ook op de Maasvallei site? Word dan ook Nieuwspartner bij de Maasvallei Bedrijven om duizenden lezers in de regio te informeren over uw organisatie.Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.