Omzetting prestatiebeurs in lening en uw aangifte

Wij kunnen voor u beoordelen of er nog mogelijkheden zijn om uw kosten alsnog in aftrek te brengen.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

prestatiebeurs in leningOmzetting prestatiebeurs in lening en uw aangifte – Is het afgelopen jaar uw prestatiebeurs omgezet in een lening, omdat uw diplomatermijn van 10 jaar verstreken is en u uw diploma nog niet heeft behaald? Dan is deze situatie mogelijk goed nieuws voor uw belastingaangifte.

Voor de terugbetaling die betrekking heeft op de studiejaren van 2014/2015 en eerder kunt u namelijk mogelijk alsnog studiekosten in aftrek brengen. Hierbij geldt de terug te betalen studielening (over deze jaren) als maximaal aftrekbaar bedrag. Tevens dient bij de bepaling van het aftrekbaar bedrag rekening gehouden te worden met de standaard vastgestelde bedragen voor studiekosten. De hoogte van deze bedragen is onder andere afhankelijk van de vraag of u een mbo, of hbo-wo opleiding heeft gevolgd.

De vaststelling van het af te trekken bedrag vergt wat rekenwerk, maar kan tot flinke aftrekbare bedragen oplopen. Zeker wanneer u het afgelopen jaar inkomsten genoten heeft uit dienstverband kan de omzetting van de lening onmiddellijk tot een behoorlijke teruggaaf leiden.

Is uw prestatiebeurs, of die van uw kinderen, omgezet in een lening wegens het niet (tijdig) behalen van het diploma neem dan contact op met een van onze adviseurs, zodat wij de aftrekmogelijkheden voor u in kaart kunnen brengen. Tevens kunt u contact met ons opnemen als de omzetting van de prestatiebeurs in een lening reeds enkele jaren geleden plaats heeft gevonden en u deze kosten niet in aanmerking heeft genomen. Wij kunnen voor u beoordelen of er nog mogelijkheden zijn om uw kosten alsnog in aftrek te brengen.

José Vis-Geboers is werkzaam bij OOvB als Register Belastingadviseur.
Vennootschapsbelasting

Over OOvB
OOvB adviseurs en accountants heeft in haar langjarig bestaan een sterke reputatie opgebouwd als een betrokken en deskundige dienstverlener voor ondernemers in de regio Noordoost-Brabant en Zuidoost-Gelderland. Vanuit 5 regiokantoren staan wij, met een team van acht vennoten en in totaal zo’n 90 professionals, onze klanten dagelijks bij op het vlak van accountancy, fiscaliteit, juridische zaken, bedrijfsadvies, corporate finance en personeel & organisatie.

Kijk voor meer informatie op de website van OOvB adviseurs en accountants of klik hier voor meer artikelen op de Maasvallei website.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.