Nieuw streekproduct: “Land van Cuijk-burger” valt goed in de smaak

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

nieuw streekproduct land van cuijk burger wanroijWANROIJ – Tijdens het Goei Leven festival op de Lamperse Hei in Wanroij is een nieuw streekproduct gepresenteerd aan het grote publiek. De Land van Cuijk-burger. Aan burgemeester Marleen Sijbers van de gemeente Sint Anthonis de eer om als eerste kennis te maken met deze bijzondere nieuwe streekburger.  En ze vond het een heerlijke Land van Cuijk-burger. 

Het idee voor de Land van Cuijk-burger is deels ontstaan vanuit de inspiratie die Michel Hovenkamp opdeed bij de werkgroepen Agri Food Land van Cuijk. En voor een ander deel door het bezoek aan de streekwinkel slagerij van de Lamperse Hei. Althans,  het kwartje viel thuis bij het eten van de Hereford burgers. De unieke smaak en structuur van het vlees deed Michel direct denken aan de Land van Cuijk-burger. Miriam van den Broek, pakte het idee direct op en in sneltreinvaart heeft de regio er een nieuw streekproduct bij waar iedereen trots op mag zijn.

nieuw streekproduct land van cuijk burger wanroij
Van links naar rechts: Gijs Vogels, Petra Maassen, Marleen Sijbers, Michel Hovenkamp, Mat en Miriam van den Broek.

De Land van Cuijk-burger is een duurzaam streekproduct omdat de runderen vrij rondlopen op de graslanden in Wanroij en een goed leven hebben gehad voordat ze naar de slager gaan. Bakkerij Maassen uit Wanroij heeft een speciaal Land van Cuijk broodje in het leven geroepen voor de burger. Slagerij Vogels uit Elsendorp zorgt door de samenstelling van het gehakt en unieke kruiden voor de hoogste smaakkwaliteit. Lees hier ook een eerder artikel over de Land van Cuijk-burger in de Gelderlander.

nieuw streekproduct land van cuijk burger wanroij

De Land van Cuijk-burgers zijn momenteel verkrijgbaar in de Streekwinkel van de Lamperse Hei. De ontwikkelingen zijn dusdanig dat er momenteel gesprekken worden gevoerd met partijen om de burgers ook op andere locaties in de regio aan te bieden.

Boertel De Lamperse Hei
Familie van den Broek
Lamperen 14
5446 PT Wanroij

Telefoon : 0485-371390
Mobiel : 0650203978

E-mail : info@lampersehei.nl
Website : www.lampersehei.nl

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.