Mill Panel investeert 3 miljoen in uitbreidingen

Mill Panel groeit al een aantal jaren erg hard en verwacht ook in de komende jaren nog verder te kunnen groeien.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

MILL – Deurrompfabrikant Mill Panel uit het Brabantse Mill heeft voor 3 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van de productie om aan de groeiende vraag uit de markt te voldoen. Er is in 2018 een volledig nieuwe deurenperslijn geïnstalleerd en de productiehal is verbouwd om deze lijn perfect in te passen in het logistieke proces. Verder is er flink geïnvesteerd in R&D, kwaliteitsbeheersing en een biomassaketel voor een duurzaam productieproces.

Mill Panel groeit al een aantal jaren erg hard en verwacht ook in de komende jaren nog verder te kunnen groeien. In 2017 heeft de Brabantse producent 70.000 deurpanelen geleverd in binnen- en buitenland. Met de investering in de nieuwe perslijn verwacht Mill Panel door te groeien naar 100.000 deurpanelen in 2019. Daarnaast moet de nieuwe productielijn een belangrijke bijdrage leveren aan de flexibiliteit en snelheid van levering. Area manager Frank Renne zegt hierover: “Mill Panel staat in Nederland naast de kwaliteit ook bekend om de hoge leveringsbetrouwbaarheid. Zo kunnen wij zowel standaard- als maatproducten in Nederland in anderhalve week leveren. Om deze snelle levering voor klant specifieke producten ook in de toekomst te kunnen garanderen, is deze investering in een nieuwe productielijn een must.”

3 miljoen
De Biomassakachel maakt ook onderdeel uit van de investering, van 3 miljoen euro.

Daarnaast is bij de ontwikkeling van de nieuwe productiehal ook nagedacht over duurzaamheidsaspecten. Directeur Rob Besemer: “Naast een betere isolatie van de productiehal, hebben we ook gekozen voor een klimaatbeheersingsinstallatie. Hiermee besparen we aanzienlijk op energie en creëren we ook nog eens een prettig werkklimaat voor onze werknemers. Daarnaast investeren we in een biomassaketel waar we ons eigen afvalhout gaan verbranden om energie op te wekken. Zo kunnen we onze persen en de productiehal verwarmen met de energie die we zelf opwekken.”

Tot slot gaat Mill Panel verder investeren in R&D en kwaliteitsbeheersing. Om te zorgen dat de deurpanelen ook in de toekomst aan de nieuwste wet- en regelgeving blijven voldoen, steekt Mill Panel veel tijd in de ontwikkeling en het testen van hun panelen. Zo is in het najaar van 2018 geïnvesteerd in een klimaatkamer en een aanstralingsinstallatie voor zonsimulatiebelasting, zodat de deuren getest kunnen worden op extreme klimaten en temperaturen. Zo kan de kwaliteit van de producten gewaarborgd blijven en kan Mill Panel wereldwijd voorop blijven lopen in deurinnovatie.

Mill Panel
1e Industrieweg 7
5451 GV Mill

Telefoon : 0485-442440

Website : www.millpanel.com

Lees hier meer artikelen over Mill Panel op de Maasvallei site.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.