Maatregelen voor ondernemers

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

MaatregelenDoor Iris Rooyakkers – Maatregelen voor ondernemers. Het kabinet wil het verschil in fiscale behandeling tussen werknemers en zelfstandigen verkleinen. Daardoor gaat weliswaar de zelfstandigenaftrek in kleine jaarlijkse stappen omlaag, echter dit wordt tot 2021 ruimschoots gecompenseerd door een snelle verhoging van de belastingkorting voor werkenden, de arbeidskorting.

Geleidelijke verlaging zelfstandigenaftrek

Vanaf 2020 gaat de zelfstandigenaftrek in acht stappen van € 250 en één stap van € 280 omlaag naar € 5.000 in 2028. De maximale zelfstandigenaftrek bedraagt in 2020 € 7.030 (2019 € 7.280).

De zelfstandigenaftrek is een bedrag dat ondernemers in de inkomstenbelasting mogen aftrekken van hun winst, mits ze 1.225 uur hebben gewerkt als ondernemer. Met de zelfstandigenaftrek wordt het bedrag waarover inkomstenbelasting is verschuldigd, verlaagd. Hierdoor wordt per saldo minder inkomstenbelasting afgedragen aan de Belastingdienst.

Iris Rooyakkers

Als belastingadviseur ben ik werkzaam bij Bureau Vaktechniek. Daar ben ik verantwoordelijk voor de toepassing van ondernemersfaciliteiten in de inkomstenbelasting en de bijtelling van de auto. Ook houd ik mij bezig met loonheffingenvraagstukken. Neem voor vragen deze maatregelen gerust contact met ons op.

U kunt ons ook bezoeken tijdens de Business Beurs Boxmeer op dinsdag 5 en woensdag 6 november 2019. Maasvallei Business Beurs Boxmeer (stand nummer 37).

Alfa Accountants en AdviseursAlfa Langenboom
Dorpsstraat 20
5453 JV Langenboom

Telefoon: 088 2533462

E-mail : langenboom@alfa.nl
Website : www.alfa.nl/langenboom
Facebook : Alfa Langenboom

Alfa Accountants en Adviseurs zijn aangesloten bij de Maasvallei bedrijven en staan 5 en 6 november op de Business Beurs Boxmeer.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*