Lezing “zorg en geloof in naaste” door Dries van Agt in het Emmausklooster te Velp

Donderdag 15 maart om 20:00 uur zal voormalig minister-president Dries van Agt een interactieve en onderhoudende lezing verzorgen in het Emmausklooster in Velp (Grave) bij Avant Spirit. Avant Spirit is trots na o.a. Toon Gerbrands en Leo Fijen onze oud-premier te ontvangen in ons centrum van stilte, bewustwording en ontwikkeling.

Ieder kent Dries van Agt als politicus / crisismanager in hart en nieren en fervent wielerliefhebber. Na zijn tijd als minister, premier en Commissaris der Koningin, heeft de heer Van Agt hoge buitenlandse functies vervuld waarbij hij zowel Nederland vertegenwoordigde en de belangen van mensen in moeilijke situaties met verve diende.

Vanuit die rol en hoedanigheid zet(te) de heer Van Agt zich na zijn actieve loopbaan in voor met name de zwakkeren in de samenleving en zal hij ook vanuit die rol en passie in Velp aan het woord zijn.

Onder het thema ‘zorg en geloof in de naaste’ zal Dries van Agt zijn betoog in dialoog met name het Palestijnse vraagstuk centraal stellen. Dhr. Van Agt is al jaren een fel debater in het vraagstuk rondom Palestina. Hij zal deze avond ongetwijfeld ook aandacht besteden aan het gehele vluchtelingenprobleem en de wijze waarop daarmee wordt omgegaan en kan worden omgegaan.

Programma:

Koffie vooraf: 19:15 uur.

Kerk open: 19:30 uur.

Aanvang: 20:00 uur

Drankje en samenzijn “Meet & Greet” met de heer Van Agt in de Refter: 21:30 uur – 22:30 uur.

Locatie: Emmausklooster Meld u hier aan!

Avant Spirit – Emmausklooster
Mark van der Linden
Basilius van Bruggelaan 4
5363 AV Velp – Grave

Telefoon : 0486-477642

E-mail : secretariaat@avantspirit.nl
Website : www.avantspirit.nl

Print Friendly, PDF & Email