LEERLINGTRAINING BEROEPENFEEST LAND VAN CUIJK MAASDUINEN ON STAGE

900 Vmbo-leerlingen volgen Junior Netwerktraining

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Leerlingtraining BeroepenfeestBOXMEER – Leerlingtraining Beroepenfeest – On Stage organiseerde op 21 en 22 maart de Junior Netwerktraining. Deze training vond plaats op alle zeven locaties van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer ter voorbereiding op On Stage. Alle 900 vmbo-leerlingen die deelnemen aan On Stage en hun mentoren deden mee aan deze training. Het doel was om de leerlingen voor te bereiden op de netwerkactiviteiten van het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage op 16 mei, en ze tegelijkertijd ook middelen aan te reiken om netwerken in te zetten in hun dagelijks leven.

Leerlingtraining Beroepenfeest
De trainers van Abor Producties begonnen met workshops in de klassen. Zij vertelden over het begrip netwerken en de do’s & dont’s daarbij. De leerlingen kregen tips over hoe ze zichzelf het beste kunnen presenteren. Zo werd er bijvoorbeeld geoefend met diverse manieren van handen geven en jezelf voorstellen. Er werd gesproken over hoe je zorgvuldig omgaat met een netwerk, hoe je in gesprek kunt komen met mensen die al in gesprek zijn en hoe je een gesprek afrondt. Hiermee krijgen leerlingen tips en tools mee waarmee ze zich goed staande kunnen houden wanneer zij op 16 mei al die 250 beroepsbeoefenaren uit de regio ontmoeten bij het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage. Daar maken ze afspraken voor werkbezoeken op de Doe Dag van On Stage op 6 juni 2019.

Oproep!
We zijn nog op zoek naar meer beroepsbeoefenaars die leerlingen over hun vak willen vertellen. Onder andere kappers, tandartsen, automonteurs, schoonheidsspecialisten, chauffeurs, dierenarts en architect worden nog gezocht. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u terecht op www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl

Leerlingtraining Beroepenfeest
Foto’s zijn gemaakt door V. Slenders en S. Reuvers.

Deelnemende scholen: Elzendaal College, Metameer en het Merlet College.

Meer informatie en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via de projectleider.

Contactgegevens projectleider:
Sandra Reuvers
Telefoon: 06-517 23 053

E-mail : mail@landvancuijkmaasduinenonstage.nl

Om aansluiting te zoeken met het bedrijfsleven is On Stage heel actief in de regio van het Land van Cuijk en omstreken om het dialoog aan te gaan met potentiële werkgevers. On Stage staat dinsdag 5 en woensdag 6 november 2019 van 16:00 uur tot 21:00 uur op de Maasvallei Business Beurs Boxmeer in stand nummer 4. Wees welkom om kennis te maken met On Stage. U kunt gratis parkeren, de beurs gratis bezoeken en gratis genieten van een heerlijk kopje koffie of thee.

“De Beroepenfeesten van VMBO On Stage worden in vele regio’s in het land gerealiseerd en wij horen daarbij! Bij een feestje horen vrienden, die van ons staan op Pagina Vrienden.
VMBO On Stage is (letterlijk) een Beroepenfeest voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Zij gaan met elkaar in gesprek over beroep en werkdag, en maken een afspraak voor een Werkbezoek op de Doe Dag enkele weken later. On Stage is geen ‘speeddating’ maar is gericht op het opbouwen van een helpend (beroeps)netwerk. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden. Dit levert hen nieuwe gesprekspartners op, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding.”

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.