Landelijke open Bedrijvendag voor kinderen

Het Klokhuis Onderneemt Backstage

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

BedrijvendagKvK voor Kinderen: – Landelijke open Bedrijvendag voor kinderen. – Dit jaar organiseert jeugdprogramma Het Klokhuis voor de tweede keer Het Klokhuis Onderneemt Backstage: een landelijke open bedrijvendag voor kinderen, in samenwerking met de Kamer van Koophandel (KVK).

Geen dokter, advocaat of profvoetballer. Nee, steeds meer kinderen worden later eigen baas. Hoe geef je kinderen hiervoor de juiste tools? Die krijgen ze op zaterdag 30 maart tijdens de landelijke open bedrijvendag Het Klokhuis Onderneemt Backstage. Ruim 140 bedrijven in heel Nederland openen die dag speciaal voor kinderen hun deuren om ze een kijkje achter de schermen te geven. Van ketchupfabriek tot autowasserette en van hagelslagmaker tot hondenuitlaatservice, het aanbod is enorm gevarieerd.

Tijdens deze dag op zaterdag 30 maart kunnen ondernemers kinderen laten zien hoe het er in een écht bedrijf aan toe gaat. Van de ijsjesfabriek tot een producent van fietsen en van een ontwerpstudio tot een boekdrukkerij.

Ondernemende vaardigheden ontwikkelen
Het Klokhuis Onderneemt Backstage is onderdeel van een crossmediaal project over Ondernemen dat Het Klokhuis heeft opgezet met steun van KVK. Doel van het project is om kinderen vertrouwd te maken met ondernemerschap, én om ze te inspireren ondernemende vaardigheden te ontwikkelen. Op 11 november 2017 is de eerste Backstagedag georganiseerd. Wegens succes zijn de voorbereidingen voor de tweede editie in volle gang.

Druk en tóch meedoen
Voor veel ondernemers is zaterdag de drukste dag van de week. Tóch kunnen zij meedoen aan Het Klokhuis Onderneemt Backstage, want elk bedrijf mag zelf bepalen hoeveel kinderen op welk tijdstip ze kunnen ontvangen.

Kijk op www.hetklokhuis.nl/backstage welke ondernemers bij jou in de regio meedoen.

Op de speciale kinderwebsite van de Kamer van Koophandel staat alle informatie over hoe je als kind een bedrijf kunt starten.

Bekijk hier de nieuwspartners van de Maasvallei.net website.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.