Lamers en Visser viert het jubileum van hun 12,5 jarig bestaan!

Snel begon het werk een beetje uit de hand te lopen.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

SINT AGATHA – Ton Lamers en Bas Visser van Lamers en Visser Bouwmanagement & Bouwtechnieken uit Sint Agatha, vieren op vrijdag 1 maart 2019 hun 12,5 jarig jubileum! Ton Lamers en Bas Visser zijn op 1 september 2006, 12,5 jaar geleden, in het diepe gestapt en begonnen met hun eigen bedrijf.

Hoe het begon:
Eigenlijk begon het al veel eerder vertelde Bas en Ton: Ton was al jaren bezig met zijn eigen constructie adviesbureau naast zijn werk. Constructie was een uit de hand gelopen hobby. Ton uitte zijn wens een keer voor zichzelf te willen beginnen. Een eigen bedrijf, het werk was er, de kennis was aanwezig, de ruimte was geen probleem. Bas bood zijn diensten aan als personeel, maar Ton had andere plannen. Namelijk gezamenlijk het bedrijf opstarten, met de constructieve kennis van Ton, de bouwkundige achtergrond van Bas gecombineerd met onze kennis op het gebied van management en projectleiding.

Steun van het thuisfront:
En toen moest het thuis nog verteld worden: Na een heel kort nachtje, waarbij er sowieso weinig geslapen is overleg gehad met het thuisfront. We hebben allebei een vrouw, Ton had al drie kinderen, een eigen huis, tenminste samen met de bank, maar de hypotheek moest wel betaald worden. Met volledige steun van het thuisfront zijn we aan het plannen geraakt, er moest een kantoorruimte komen, computers een printer, bureau’s, stoelen en nog veel meer.

Van stal naar professionele kantooromgeving:
De oude varkensstal in de woning van Ton was al behoorlijk op weg om fietsenschuur te worden, dat is het nooit geworden. Een stukje vloerbedekking, een likje verf en passende verlichting en het leek op een kantoor.

Het werk begon uit de hand te lopen:
Op naar de notaris, de kamer van koophandel, de bank en de officiële start van V.O.F. Lamers & Visser is op 1 september 2006 van start gegaan. De basis die Ton nog vanuit zijn eigen bedrijf had was voldoende om een start te maken. De deur werd bijna letterlijk platgelopen door opdrachtgevers. Particulieren, Architecten, plaatselijke aannemers alles kwam binnenlopen. Snel begon het werk een beetje uit de hand te lopen.

Omgaan met de crisis:
Gezien de groei van het bedrijf was het handig om een andere rechtspersoon te worden. Op 10 april 2008 is de VOF verleden tijd en is het officieel de naam Lamers & Visser Bouwmanagement en Bouwtechnieken BV geworden. De crisis melde zich aan. Het werk nam af, bedrijven raakten failliet, en iedereen moest de broekriem aantrekken.

De koers naar welvaart:
Hardnekkiger dan gedacht bleef de crisis aanhouden en hebben we helaas afscheid moeten nemen van 2 medewerkers. Gezien de stand van zaken hadden we eigenlijk verder moeten inkrimpen, dat was de verstandige keus geweest. Maar hopend op beter hebben we met Isabella, Bart en Harm de opbouw weer kunnen maken. We hebben fors geïnvesteerd in BIM en dat bleek geen verkeerde keuze, gezien de richting waar het bedrijf opgegaan is. Langzaam ging het beter en het werk werd ook weer meer. Sindsdien is het weer verder opgelopen en is ons personeelsbestand inmiddels opgelopen tot 14 medewerkers en 2 stagiaires.

Toekomst:
We hebben een leuke groep samen en gaan de toekomst met vertrouwen tegemoet. Over de toekomst is echter niets zeker, weten wij nu uit ervaring. Wat wel zeker is, is dat we met z’n allen dit heugelijke feit gaan vieren. In juni 2019 gaat het voltallige personeel een weekendje weg. Dat belooft een feestje te worden!

 

Lamers & Visser Bouwmanagement & Bouwtechnieken BV

De heer Ton Lamers en de heer Bas Visser
Kerkenhuisweg 20
5435 PA Sint Agatha

Telefoon : 0485-321144lamers-en-visser-uit-sint-agatha-levert-duurzaam-bouwmanagement-en-bouwtechniek

E-mail : info@lamersenvisser.nl
Website : www.lamersenvisser.nl

Lees hier eerdere artikelen van Lamers en Visser op de Maasvallei site.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.