Lamers en Visser constructeur

Constructeur

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

SINT AGATHA – Het Bouwkundig ingenieursbedrijf Lamers en Visser uit Sint Agatha adviseert bij huisvestingsvraagstukken en ontwerpen de meest uiteenlopende gebouwen op het gebied van constructie, bouwkunde, BIM-trajecten en management. Maar wat doet eigenlijk een constructeur?

 

 

Eén van de werkzaamheden van Lamers en Visser is het berekenen van draagconstructies. Dat is de taak van een constructeur.

Een constructeur gaat aan de slag met het vertalen van een bouwkundig ontwerp naar een concrete draagconstructie. Het ontwerp wordt vaak aangeleverd door de architect. En de constructeur berekent en tekent hoe de constructies eruit moet komen te zien. De constructies kunnen uiteenlopen van civiele techniek projecten zoals bruggen of viaducten, utiliteitsbouw tot projecten in de woningbouw zoals nieuwbouw woningen, appartementen of winkels. De constructeur werkt meestal op kantoor en komt tijdens de uitvoeringsfase zo af en toe op de bouwplaats om te beoordelen of de bouwconstructies op de juiste manier worden gerealiseerd.

Maar hoe ziet een werkdag van een constructeur eruit? De belangrijkste taak is het berekenen en tekenen van de draagconstructies van het bouwwerk. Hierbij moet goed gelet worden op de sterkte en stevigheid, en ook moet er een keuze gemaakt worden voor een bepaald soort materiaal. Voor de keuze van het materiaal moet er rekening gehouden worden met onder andere de uitstraling, geschiktheid en eigenschappen.

Nieuwsgierig geworden?

Neem voor meer informatie over dit onderwerp contact op met Lamers en Visser.

Lamers & Visser Bouwmanagement & Bouwtechnieken BVlamers-en-visser-uit-sint-agatha-levert-duurzaam-bouwmanagement-en-bouwtechniek

De heer Ton Lamers en de heer Bas Visser
Kerkenhuisweg 20
5435 PA Sint Agatha

Telefoon : 0485-321144

E-mail :    info@lamersenvisser.nl
Website : www.lamersenvisser.nl

Lees hier eerdere artikelen van Lamers en Visser op de Maasvallei site.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.