Laat je niet hacken: Radboud Universiteit en Bibliotheek Boxmeer

Met bijna 600.000 bezoekers per jaar en ruim 31.000 leden is BiblioPlus de grootste publieke en culturele instelling in het land van Cuijk en Maasduinen.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Laat je niet HackenBOXMEER – Laat je niet hacken. De Radboud Universiteit in Nijmegen en de bibliotheek organiseren een nieuwe lezingenreeks; Radboud Universiteit @ Bibliotheek. De eerste Radboud Universiteit @ Bibliotheek staat in het teken van digitale veiligheid. Carlo Meijer, onderzoeker Digitale Veiligheid aan de Radboud Universiteit, en Peter Schell, directeur van Stichting Privacyzorg, gaan met het publiek en elkaar in gesprek over uw digitale veiligheid.

Onderzoek op het gebied van digitale veiligheid
Bij de Radboud Universiteit wordt onder andere onderzoek gedaan naar digitale veiligheid. De onderzoeken die Carlo Meijer tot nu toe heeft gedaan zijn heel divers: hij keek naar een betere variant van de OV-chipkaart, kraakte standaardwachtwoorden in draadloze routers en hackte zelf versleutelende harde schijven. In alle gevallen zijn er serieuze zwakheden aan het licht gekomen. Tijdens Radboud Universiteit @ Bibliotheek vertelt hij daar alles over en kun je Carlo vragen stellen over jouw eigen digitale veiligheid.

Digitale veiligheid in de praktijk
De grote hoeveelheid informatie die dagelijks wordt verwerkt binnen de gezondheidszorg en de hoge complexiteit van deze informatiestromen veroorzaken bijzondere uitdagingen. Stichting Privacyzorg verzorgt voor ruim 1000 zorginstellingen in Nederland de borging van privacy en informatiebeveiliging. Peter Schell legt tijdens Radboud Universiteit @ Bibliotheek in het kort uit hoe deze informatiestromen plaatsvinden en welke dagelijkse gevaren hierin schuilen.

Radboud Recharge
Radboud Universiteit @ Bibliotheek is onderdeel van Radboud Recharge. Je vindt hier de beste wetenschappelijke verhalen en activiteiten van de Radboud Universiteit, overzichtelijk op één plek en afgestemd op jouw interesses.

Kaarten van 7,- zijn te koop via www.biblioplus.nl ( 5,- voor bibliotheek- en Recharge-leden). Laat je niet hacken!

Datum : donderdag 7 maart 2019
Locatie : Bibliotheek Boxmeer
Adres : De Raetsingel 1
Tijdstip : van 20:00 uur tot 22:00 uur
Kaarten bestellen : https://biblioplus.biblio-shop.nl/activiteiten/inschrijven/3871/radboud-universiteit-de-bibliotheek#

Over BiblioPlus
Met bijna 600.000 bezoekers per jaar en ruim 31.000 leden is BiblioPlus de grootste publieke en culturele instelling in het land van Cuijk en Maasduinen. Wij zijn een regionale bibliotheekorganisatie die actief is op het gebied van lezen, leren en informeren. BiblioPlus heeft vestigingen in de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis en zorgt voor het bibliotheekwerk op meer dan 60 basisscholen in het werkgebied. De organisatie telt 35 medewerkers en werkt met meer dan 150 vrijwilligers.

Bibliotheek Boxmeer
De Raetsingel 1
5831 KC Boxmeer

Telefoon : 0485-583500

E-mail : info@biblioplus.nl
Website : www.biblioplus.nl

Word ook Nieuwspartner bij de Maasvallei Bedrijven om duizenden lezers in de regio te informeren over uw organisatie. Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.