Kom ook naar de Open Dag van Steenhouwerij J.H. Smits en Zonen in Cuijk

Wees welkom om het 170 jarige jubileum te vieren bij Steenhouwerij J.H. Smits en Zonen

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

CUIJK – In het kader van een wel heel bijzonder jubileum, houdt Steenhouwerij J.H. Smits en Zonen een open dag op zaterdag 9 juni 2018 tussen 10:00 en 15:00 uur aan de Heeswijksestraat 9 in Cuijk. Het bedrijf bestaat deze periode 170 jaar en de volgende generatie zet het bedrijf gestaag voort met een eigentijdse moderne koers.

Iedereen is welkom om kennis te maken met het reilen en zeilen van de Steenhouwerij.  Tijdens de open dag valt van alles te zien en te leren, want in de werkplaats draaien de machines op volle toeren en mag u de medewerkers van alles vragen over hun werk. Ook kunt u de ambachtelijke vaklieden aan het werk zien voor de werkzaamheden die enkel met de hand gedaan kunnen worden. Al met al bent u van harte welkom om zelf te ervaren hoe het bedrijf de steen des tijds heeft doorstaan in 170 jaar. Ontdek ook welke nieuwe materialen er vandaag de dag verkrijgbaar zijn voor uw huis, tuin en keuken beleving.

Steenhouwerij J.H. Smits en Zonen in Cuijk

Het werken in de Steenhouwerij is zwaar werk en door de natte slijpwerkzaamheden ook geen schoon werk. Maar daar staat tegenover dat het bedrijf altijd bezig is met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden om het werk zo aangenaam, licht en makkelijk mogelijk te maken. Lees hier een eerder artikel over de medewerkers.

Steenhouwerij J.H. Smits en Zonen in Cuijk

“De geschiedenis van Steenhouwerij J.H. Smits & Zonen BV gaat terug tot 1848. Van oorsprong bewerkten en verwerkten het familiebedrijf natuursteen op de traditionele, ambachtelijke wijze, met veel handgereedschap en spierkracht. Rond 1930 werden de eerste machines in gebruik genomen.Vanaf 1950 kwamen de zaagbladen met industriediamant waarmee de bewerking van harde natuursteen soorten “makkelijk” werd. Momenteel beschikken wij over een zeer modern machinepark dat garant staat voor precies maatwerk van optimale kwaliteit.”

Steenhouwerij J.H. Smits & Zonen BVSteenhouwerij J.H. Smits en Zonen in Cuijk
Heeswijksestraat 9
5431 SB Cuijk

Telefoon : 0485-312786

Like ons op Facebook

E-mail : info@steenhouwerijsmits.nl
Website : www.steenhouwerijsmits.nl

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.