Kennisprogramma Landbouwdagen Intensieve Veehouderij Venray bekend

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

VENRAY – Het volledige kennisprogramma voor Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) in Evenementenhal Venray is bekend. Er zijn op 14, 15 en 16 maart 2017 meerdere bijeenkomsten gericht op pluimveehouders en varkenshouders. Deze onderdelen zijn kosteloos bij te wonen. Elke bijeenkomst begint om 13.00 uur en eindigt rond 14.45 uur. Aansluitend kan de beursvloer bezocht worden. Aanmelden kan via www.evenementenhal.nl/liv-venray. Daarnaast wordt op beursdag 2 de Agrafiek Award uitgereikt in de categorie varkenshouder.

Reductie fijnstof en endotoxinen uit pluimveestallen
Op beursdag 1 is de bijeenkomst ‘Reductie fijnstof en endotoxinen uit pluimveestallen’. Onderzoekers van Wageningen Livestock Research komen aan het woord om toelichting te geven over beschikbare technieken om stofemissie te reduceren. Ook gaan zijn in op endotoxinen.

Varkensonderzoek op eigen erf
Een dag later (15 maart) staat de bijeenkomst ‘Varkensonderzoek op uw eigen erf, dat helpt de sector vooruit!’ op het programma. Dagvoorzitter is Theo Duteweerd, manager VIC Sterksel. Hierna introduceert Marion Kluivers drie actuele onderzoeken: Veerkracht van vleesvarkens, LED-licht in de stal en Opleiding van opfokzeugen.  Hierna volgt een discussie met als centrale vraag: hoe enthousiasmeren we varkenshouders om samen met ons onderzoek te doen op hun eigen bedrijf?

Pluimveehouders en vogelgriep
De derde bijeenkomst ‘Pluimveehouders en vogelgroep’ vindt plaats op beursdag 3 met onder meer de presentatie ‘Pluimveehouder, verdediger de risicozones op uw bedrijf!’ door Martien Bokma, onderzoeker Wageningen Livestock Research. Hierna komt mede-onderzoeker Armin Elbers aan het woord over ‘Hoe eerder, hoe beter: Vogelgriep sneller in het snotje’.

‘Oscars van de Landbouw’
De Agrafiek Award voor varkenshouders wordt uitgereikt op woensdag 15 maart. Deze award beloont en stimuleert agrarische ondernemers met een waarderingsprijs voor hun innovatieve en duurzame ondernemerschap. De Agrafiek Awards, ook wel ‘Oscars van de Landbouw’ genoemd, worden ook uitgereikt in drie andere sectoren namelijk akkerbouw, loonwerk en melkveehouderij. Uit de vele aanmeldingen heeft de vakjury inmiddels drie varkensbedrijven geselecteerd die met elkaar de strijd aangaan. Belangstellenden kunnen zich via www.evenementehal.nl/liv-venray aanmelden. Hier is ook het volledige kennisprogramma te zien.

LIV Venray 2017
LIV Venray is een toonaangevend contactmoment voor de pluimvee-, varkens- en kalverhouderij uit Zuidoost- en Midden-Nederland, Duitsland en België. Dit jaar zijn er thematische routes op het gebied van ‘Beter Leven Keurmerk’ en ‘Asbest’. LIV Venray is op 14, 15 en 16 maart 2017 te bezoeken van 13.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden kunnen vanaf deze week hun e-ticket aanvragen via www.evenementenhal.nl/liv-ve. Bezoekers die zijn uitgenodigd via standhouders hebben een registratiecode (per post of digitaal) ontvangen voor gratis entree. Extra tickets kunnen online aangevraagd worden à € 20,- per persoon. Online voorregistratie is verplicht.

Evenementenhal Venraylogo-alle-locaties-evenementenhal-venray-maasvallei-netwerk

De Voorde 30
5807 EZ Venray

Telefoonnummer : 0478-519790
Fax : 0478-519780

E-mail :    venray@evenementenhal.nl
Website : www.evenementenhal.nl

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.