KAM Consultants uit Roermond helpt organisaties in zes stappen naar certificaten tijdens de Maasvallei Expo Venray

ROERMOND – KAM Consultants is een organisatieadviesbureau op het gebied van kwaliteits-, Arbo en milieumanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, informatiebeveiliging en voedselveiligheid. Tegenwoordig wordt het hebben van een kwaliteit-Arbo- en/of milieumanagementsysteem vaak als eis gesteld voor bedrijven. Wij begeleiden bedrijven bij het implementeren van zo’n systeem dat moet voldoen aan een bepaalde ISO-norm, met als doel een effectief en efficiënt managementsysteem op te zetten en/of een betere positie op de markt te realiseren.

De eerste confrontatie met ISO-normen wordt door bedrijven vaak als een “behoorlijke klus” ervaren. Zo raken veel bedrijven de weg kwijt in alle regeltjes, procedures en complexe omschrijvingen van de normen. Bovendien wordt het implementeren van een managementsysteem door bedrijven vaak als tijdrovend ervaren. Door middel van onze begeleidingstrajecten begeleiden we bedrijven in 6 stappen naar het gewenste certificaat. Onze aanpak is hierbij persoonlijk en praktisch zodat we ieder bedrijf van een passend managementsysteem en een waardevol advies kunnen voorzien.

Naast vormen van begeleiding bieden wij ook opleidingen aan via KAM Opleidingen. Als je zelfstandig aan de slag wilt met het opzetten en implementeren van een managementsysteem is het verstandig een goede basis te hebben van de norm. Onze docenten helpen bedrijven op weg om dit zelfstandig te kunnen oppakken.

Onze cursussen bevatten een praktische insteek. Je wordt door ons constant uitgedaagd om kennis direct in de praktijk te brengen aan de hand van casussen en opdrachten. Daarnaast zijn onze opleidingen en cursussen ook geschikt voor auditoren die meer uit hun audits willen halen of hun kennis van de norm willen opfrissen. Trainingen kunnen zowel online in de vorm van e-learning als offline plaatsvinden. Wanneer ze offline plaatsvinden kan dit op onze bedrijfslocatie in Roermond / Herten maar ook In Company, dus op locatie van het bedrijf, plaatsvinden.

Tegenwoordig wordt het hebben van een managementsysteem vaker als eis gesteld aan bedrijven. Steeds meer bedrijven moeten zich daarom certificeren voor een bepaalde norm. Denk daarbij bijvoorbeeld aan informatiebeveiliging. Voor ons bedrijf betekent dit automatisch dat wij hard groeien. Daarom is ons team onlangs zelfs uitgebreid. Hierdoor zijn we in de mogelijkheid om ons normenaanbod te vergroten doordat we ons in nog meer normen kunnen verdiepen.

Verder worden we op dit moment volop ingezet door bedrijven die reeds in het bezit zijn van een ISO 9001:2008 of ISO 14001:2004 certificaat om deze te begeleiden in het omzetten naar de nieuwe 2015 versie. Dit kan nog tot 15 september 2018.

Wij nemen deel aan de Maasvallei expo om ons bedrijf onder de aandacht te brengen. We willen onze bezoekers inzicht geven in onze vormen van begeleiding, opleidingsvormen en ons normenaanbod. Wij zouden graag meer naamsbekendheid genereren onder bedrijven in de regio Limburg. Verder zou het mooi zijn dit ons ook leads oplevert.

Binnen KAM Consultants zijn we gericht op het delen van onze kennis. Dit doen wij aan de hand van diverse strategieën, van online content verspreiden tot het organiseren van Seminars. Door meer naamsbekendheid te genereren verwachten wij dat we een nog grotere groep bedrijven kunnen aanspreken in onze regio en onze positionering als specialist op het gebied van certificatiebegeleiding kunnen aansterken.

We willen de bezoekers vooral laten inzien wat voor meerwaarde wij voor het bedrijf kunnen zijn.

Onze doelgroep is alle bedrijven die behoefte hebben aan een managementsysteem binnen de gebieden van kwaliteits-, Arbo en milieumanagement, MVO, informatiebeveiliging en Voedselveiligheid en/of willen voldoen aan een bepaalde ISO-norm. Deze bedrijven bevinden zich door heel Nederland. Maar het is ook grensoverschrijdend. Zelfs uit het buitenland hebben we regelmatig klanten.

Gezien wij in alle branches actief zijn, positioneren wij ons ook zeer breed. Voor iedere branche kan een ISO-certificering namelijk meerwaarde bieden.

Wij willen bedrijven laten zien dat het opzetten van een ISO-systeem ook aan ons uitbesteed of door ons aangeleerd kan worden en ze dus niet automatisch alle kennis in huis hoeven te hebben. We willen onze bezoekers inzicht geven in onze vormen van begeleiding, opleidingsvormen en ons normenaanbod. We willen ze vooral laten inzien wat voor meerwaarde wij voor het bedrijf kunnen zijn. Vaak heeft ISO een stoffig imago, echter door onze kennis en jarenlange ontwikkeling aan praktische methoden hebben wij ervoor kunnen zorgen dat ISO-systemen zeer praktisch in te richten zijn, waarbij efficiëntie voorop staat. Dit zorgt onder andere dat de tijdsbesteding van onze klanten in het onderhouden van het managementsysteem een stuk lager is geworden.

Na implementatie kunnen ze zelfstandig aan de slag en jaren van de voordelen genieten.

Omdat onze stand een bron van kennisdeling is. Bedrijven kunnen bij ons terecht voor al hun vragen met betrekking tot kwaliteits-, Arbo en milieumanagement, MVO, informatiebeveiliging en Voedselveiligheid. Iets wat elk bedrijf wel aangaat nietwaar?

“Op dinsdag 31 oktober, woensdag 1 november en donderdag 2 november 2017 staan wij op de Maasvallei Expo 2017 in de Evenementenhal te Venray in stand nummer 53. Zie plattegrond.”

KAM Consultants B.V.
Merumerkerkweg 1
6049 BX Roermond

Tel: +31 (0)475 – 21 54 16
Email: info@kam-consultants.nl
Website: www.kam-consultants.nl

Print Friendly, PDF & Email