Je huis isoleren? De overheid betaalt weer mee!

Als je toch al plannen had om energie te besparen, is dit een geschikt moment.

Een jong stel staat met een bouwtekening voor het huis dat voor hun bestemd is
Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Heb je een eigen huis? En ben je van plan om binnenkort isolerende maatregelen te nemen, door je huis te isoleren? Je kunt wellicht subsidie krijgen! Voor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) is zelfs een heel fors bedrag uitgetrokken: 84 miljoen euro. De subsidieregeling is op 15 augustus ingegaan. De looptijd is tot en met 31 december 2020. Het is een interessante regeling voor iedereen met een eigen huis. Een paar duizend euro is gauw verdiend!

De regeling geldt voor maatregelen die vanaf 15 augustus van dit jaar zijn uitgevoerd. Je kunt er aanspraak op maken als de woning je eigendom én je hoofdverblijf is. Ook mag je niet eerder SEEH-subsidie voor je woning hebben ontvangen. Verder schiet de overheid alleen financieel te hulp als je minimaal twee energiebesparende maatregelen laat uitvoeren.

Welke maatregelen komen in aanmerking voor SEEH-subsidie?

 • Isoleren van de bestaande spouwmuren
 • Isoleren van het bestaande dak of van de bestaande zolder- of vlieringvloer (bij een onverwarmde zolder)
 • Isoleren van de bestaande vloer en/of de bestaande bodem
 • Isoleren van de bestaande binnen- en buitengevel met isolatiemateriaal
 • Vervangen van het glas door HR++glas of door triple-glas

Ook zijn er nog aanvullende maatregelen waarvoor het Rijk de portemonnee trekt:

 • Vervangen van voor- en achterdeur door een isolerende deur
 • Aanleggen van een energiezuinig ventilatiesysteem
 • Waterzijdig inregelen van verwarmingssysteem
 • Installatie van een energiedisplay of slimme thermostaat

Compleet pakket

Huisbewoners en -eigenaren die nog verder willen gaan, kunnen ook voor het zeer energiezuinige pakket kiezen. Dat is een compleet pakket van met elkaar samenhangende maatregelen. Eenmaal uitgevoerd komt het resultaat overeen met ‘nul-op-de-meter-woningen’. Naast de subsidie voor de uitgevoerde maatregelen krijg je een bonus van 4000 euro.

Uitvoering door deskundigen

De maatregelen moeten worden uitgevoerd binnen de bestaande ‘thermische schil’. Je kunt dus geen subsidie krijgen voor een aanbouw of voor nieuwbouw. En het spreekt vanzelf dat de maatregelen worden uitgevoerd door deskundige bouwbedrijven: bedrijven met een KvK-inschrijving in de sectie bouwnijverheid. Handige klussers hebben dus pech.

Op de site van RVO kun je terugvinden aan welke specificaties materialen moeten voldoen. Ook stelt de overheid eisen aan de minimale oppervlakte. Woon je bijvoorbeeld in een twee-onder-een-kap-woning, dan moet je minstens 33 vierkante meter spouwmuur vervangen voor je subsidie ontvangt.

Laat dat geld niet liggen!

Een veelheid van maatregelen komt in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming. Bovendien tikt de SEEH-subsidie lekker aan. Een voorbeeld? Woningeigenaar Jansen heeft een vrijstaande woning en laat triple glas met een isolerend kozijn monteren op de gehele benedenverdieping en HR++-glas boven. De rekening bedraagt 10,233,50 euro. Hij krijgt terug:

 • Triple glas 22 m2 x 100 euro = 2200 euro
 • HR++-glas 19 m2 x 35 euro = 665 euro
 • Totaal: 2865 euro!

Vraag het Alfa

Als je toch al plannen had om energie te besparen, is dit een geschikt moment. Al kunnen we ons ook goed voorstellen dat je een beetje tegen de digitale rompslomp opziet. Bij Alfa zijn we het gewend om je dat werk uit handen te nemen. Informeer even bij je adviseur hoe je het makkelijkst subsidie kunt krijgen door het Alfa te laten verzorgen!

Laat geen kansen liggen, lees het laatste nieuws over subsidies.

Met ruim 30 vestigingen en meer dan 900 medewerkers zijn we overal dichtbij.

Alfa Accountants en AdviseursAlfa Langenboom
Dorpsstraat 20
5453 JV Langenboom

Telefoon: 088 2533462

E-mail : langenboom@alfa.nl
Website : www.alfa.nl/langenboom
Facebook : Alfa Langenboom

Alfa Accountants en Adviseurs zijn aangesloten bij de Maasvallei bedrijven en staan 5 en 6 november op de Business Beurs Boxmeer.

 

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*