Investeren in LED verlichting? Let goed op!

Vijf tips over het investeren in LED verlichting.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

BOXMEER – Investeren in LED verlichting is op den duur heel goed voor het milieu en de portemonnee. Echter dien je als leek, bij de aanschaf van LED verlichting, de volgende informatie goed mee te nemen in de aanvraag. Goedkoop wordt duurkoop als de prijs te mooi is om waar te zijn.

1 Kleurverschil
Een van de grootste ergernissen tijdens de oplevering van de LED verlichting, zijn kleurverschillen in de lichtstraten. Tijdens het productieproces in de fabriek wordt een mix van fluorescerende fosforgassen toegevoegd in de LED lampen. Als je één type LED lamp hebt uit meerdere productieprocessen zie je altijd verschil. Dat zie je bijvoorbeeld ook terug bij laminaatvloeren, vloerbedekking of behang.

2 Kwaliteitsmerken
Merken die op dit moment als meest gangbare veel gebruikt worden zijn Osram, Philips, Samsung, Seoul SSC en Nichia. Deze laatste wordt ook wel de Rolls Royce onder de LED technologie  genoemd vanwege de hoge kwaliteit.

3 Lichtniveau
Aan alle duurzame LED oplossingen dient een goed Relux lichtplan ten grondslag te liggen. Want de lichtsterkte, lichttemperatuur en de lichtkleur dienen optimaal op de juiste ruimtes afgestemd te zijn voor een optimale sfeer. Daarbij speelt ook de verblindingsfactor een grote rol. LED verlichting dient duurzaam te zijn, maar ook heel praktisch en sfeervol voor een optimale gebruikerservaring.

4 Comptabiliteit
Er dient vooraf rekening gehouden te worden met de warmteafvoer van de nieuwe verlichting. Het is ook van belang dat de verlichting, de behuizing en de voeding goed in de bestaande situatie gemonteerd kunnen worden.

5 Garantie
Van LED leveranciers mag verwacht worden dat er goede garantieafspraken zijn gemaakt met de fabrikant. Eindgebruikers hebben afhankelijk van het merk recht op tien jaar garantie. Let goed op de verschillen tijdens het vergelijken van de offertes.

Neem voor vragen over LED investeringen gerust contact op met Johan de Kievit van To Join.

To Join
Ing. Johan de Kievit
Lionstraat 8
5831 AK Boxmeer

Telefoon : 06-28983991

E-mail : johan@indieco.nl
Website : www.indieco.nl

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.