In gesprek met Johan Smedema uit Gennep over de Vrienden van het Maasziekenhuis Boxmeer

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

vrienden-van-het-maasziekenhuis-johan-smedema-geef-aan-het-neutrale-goede-doel-boxmeer-gennep-cuijk-2GENNEP – “Ik prijs mijzelf gelukkig en terugkijkend op mijn carrière heb ik gewoon mazzel gehad vind ik,  omdat ik toevallig in een ver verleden het advies van iemand heb opgevolgd om makelaar te worden. En nu ben ik al 50 jaar beëdigd makelaar en nog steeds actief in het bedrijfsleven,” zegt de energieke makelaar, Johan Smedema uit Gennep.

Een goede gezondheid is helemaal niet zo vanzelfsprekend, maar ondanks mijn leeftijd voel ik mij fit, energiek en nog heel vitaal. Ik heb me tot op zekere hoogte teruggetrokken uit de zaak, maar ik maak nog steeds met veel plezier de taxatierapporten op voor Smedema Makelaars en Taxateurs. Ja, ik sta vol in het leven want zo ben ik ook actief lid van de Rotary Club Cuijk en o.a. in de Stichting Jeugdkamp Boemerang. Daarnaast zet ik me al jaren heel intensief in voor de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis waar ik zelfs secretaris van ben.

De Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis is in het leven geroepen door maatschappelijk betrokken inwoners uit het Land van Cuijk en Noord-Limburg. De stichting en het bestuur zetten zich belangeloos in voor  een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker Maasziekenhuis.  Een Zieken(t)huis van, voor en door de regio.

De Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis is absoluut een neutraal goed doel. Je ziet ook dat steeds meer bedrijven uit de regio een steentje bijdragen door middel van hand-en-spandiensten en je ziet dat jubilarissen (Harrie van Boekel) voor hun recepties in plaats van cadeaus of geld een bijdrage vragen voor de Vrienden van het Maasziekenhuis. Het bericht over Hein Geenen over de vrienden van het Maasziekenhuis kwam voorbij op social media en trok natuurlijk direct mijn aandacht. Eenmaal doorgeklikt, kwam ik uit op de website van Maasvallei.Net en heb direct mijn gegevens achtergelaten om ook nieuws aan te bieden. En toen werd ik gebeld door Michel.

Ik had werkelijk waar geen idee dat Michel Hovenkamp achter de nieuwssite Maasvallei.Net zat. Michel werkte zo’n 15 jaar geleden bij hetzelfde bedrijf waar ook mijn zoon Koert werkte als automatiseerder. En als die twee nieuwe productinformatie, webteksten of offertes naar buiten wilden brengen, vroegen ze steevast of ik even mee wilde kijken naar de inhoud. Dat deed ik overigens ook voor mijn oudste zoon Herbert die de makelaardij inmiddels heeft overgenomen. Andersom kreeg ik van Michel vaak ongevraagd advies terug. “U staat met een afbeelding in de krant, maar u heeft uw armen over elkaar! Dat kan niet, want dat is een gesloten houding naar de lezers toe.” Nu nóg vijftien jaar later, staat dat advies nog in mijn geheugen gegrift en probeer ik mijn armen zo min mogelijk over elkaar te doen.”

Wat we graag willen bereiken is dat patiënten die geholpen zijn in het Maasziekenhuis ook donateur gaan worden van de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis. Een soort kettingreactie op basis van een positieve beleving en waardering voor alle extra faciliteiten en zorgmiddelen die de zorgverzekeraars niet bieden en vergoeden, maar wel beschikbaar zijn gemaakt door alle vrienden, ambassadeurs, sponsors en vrijwilligers van de Stichting. Kijk maar eens op de website bij de gerealiseerde en lopende projecten. Mooi toch! Iedereen wil toch goede zorg en het beste voor elkaar? Daarom wil ik u vragen: doe mee en meld u aan als vriend van Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis.

vrienden-van-het-maasziekenhuis-johan-smedema-geef-aan-het-neutrale-goede-doel-boxmeer-gennep-cuijk-1

Indien u meer wilt weten over wat u kunt betekenen voor de Vrienden van het Maasziekenhuis, neemt u dan gerust contact met mij op, want alle hulp is welkom en u krijgt er veel voor terug.

Secretariaat Vrienden van het Maasziekenhuislogo-vrienden-van-het-maasziekenhuis-johan-smedema-geef-aan-het-neutrale-goede-doel-boxmeer-gennep-cuijk
Johan Smedema
Logterberge 6
6591 HH Gennep

Telefoon : 0485-54 00 99
Mobiel : 06-53 34 76 44

E-mail :    info@vriendenvanhetmaasziekenhuis.nl
Website : www.vriendenvanhetmaasziekenhuis.nl

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.