Ik bezit een woning, jij de hypotheek

Let dus kritisch op de contracten en laat ze vooraf beoordelen door een van onze OOvB juristen

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Ik bezit een woningWANROIJ – Ik bezit een woning, jij de hypotheek. -Wellicht kent u het lied wel van Acda en De Munnik: Kapitein deel II. In dit lied komt de tekst voor “CD van jou, CD van mij, CD van ons allebei.” Aan dit lied moest ik denken toen ik het volgende in de praktijk zag: Een ongehuwde man heeft in het verleden een stuk grond gekocht om hier een woning op te bouwen.

Financiering

Hij gaat naar de bank en vraagt om een financiering. Deze wordt verstrekt, maar voordat de contracten worden opgesteld, informeert de bank naar het inkomen van de partner. Dit is een onnodige vraag, aldus de man. Híj vraagt immers de financiering aan en níet gezamenlijk. Maar uiteindelijk worden de contracten opgemaakt op beider naam. Na enige tijd huwen man en vrouw op huwelijkse voorwaarden. Dit betekent dat de gebouwde woning van man is terwijl de financiering voor hen beiden is. Op zichzelf geen probleem, zo lang als man en vrouw maar niets overkomt.

Wat als het mis gaat?

Maar wat als een van beiden komt te overlijden? Of als man en vrouw besluiten om uit elkaar te gaan? Of minder extreem: de hypotheek wordt (vervroegd) afgelost…
Voer voor discussie, problemen en nadelige gevolgen. In geval van een eigen woning hypotheek of een traditionele opbouwspaarhypotheek kun je in al deze situaties voor onaangename verrassingen komen te staan. Anticipeer hier tijdig op. Voordat het te laat is!

Laat uw contracten controleren!

Helaas komt het in de praktijk nog vaak voor dat dergelijke zaken niet goed geregeld zijn. Let dus kritisch op de contracten en laat ze vooraf beoordelen door een van onze juristen. Zijn de contracten in het verleden ondertekend, laat deze dan alsnog screenen door een deskundige. Dit voorkomt nu en in de toekomst een heleboel ellende. Twijfel je over je eigen situatie? Neem gerust contact met ons op. Dan kijken wij naar de mogelijkheden om dit probleem te verhelpen (voordat het te laat is!)

Meer weten over het onderwerp Ik bezit een woning, jij de hypotheek? Neem dan gerust contact met ons op.

Cor van den Broek – Werkzaam sinds 2015 bij vestiging Wanroij.Vennootschapsbelasting

Over OOvB
OOvB adviseurs en accountants heeft in haar langjarig bestaan een sterke reputatie opgebouwd als een betrokken en deskundige dienstverlener voor ondernemers in de regio Noordoost-Brabant en Zuidoost-Gelderland. Vanuit 5 regiokantoren staan wij, met een team van acht vennoten en in totaal zo’n 90 professionals, onze klanten dagelijks bij op het vlak van accountancy, fiscaliteit, juridische zaken, bedrijfsadvies, corporate finance en personeel & organisatie.

Bekijk hier meer nieuwspartners van de Maasvallei.net website. Zelf nieuws aanleveren? Klik dan hier.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.