Hoe maak je jouw beursinvestering winstgevend na een business beurs?

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Hoe maak je jouw beursinvestering winstgevend na een business beurs? – Een business beurs is bij uitstek dé gelegenheid om jouw bedrijf te presenteren in een zakelijke omgeving, aan het ondernemende publiek. Het geeft je de mogelijkheid om meer naamsbekendheid op te bouwen voor jouw bedrijf. Je kunt er producten en diensten promoten, nieuwe contacten opdoen en bestaande relaties onderhouden.

Zo’n beursdeelname vergt helaas veel extra tijd, geld, aandacht en energie. Soms een forse belasting voor de organisatie. En dan is de hamvraag…

Hoe maak je jouw beursinvestering winstgevend na een business beurs? Wat gaat zo’n beurs nu precies opleveren?

Het is hoe dan ook een feit, dat niet deelnemen “aan een relevante beurs”, commercieel een gemiste kans is. Een business beurs is een commerciële marktplaats waar je binnen 2 tot soms meerdere dagen enorm veel potentiële klanten en bestaande relaties kunt spreken. En eigenlijk hoef je daar relatief weinig voor te doen, want op een beurs kom je snel en gemoedelijk met elkaar in gesprek. Ga voor jezelf maar eens na, hoe lang zou je er normaal gezien over doen om 30 tot 60 of misschien wel meer dan 100 nieuwe warme potentiële klanten te spreken?

Met dit artikel willen wij je graag een aantal tips meegeven om van jouw beursdeelname een groot succes te maken.

1-Voorbereiding

Goede voorbereiding is 90% van het succes, dus zul je doelen moeten definiëren. Wat wil je bereiken met jouw beursdeelname?

Meer naamsbekendheid?
Nieuwe producten introduceren?
Producten promoten?
Samenwerkingen zoeken?
Nieuwe contacten opdoen?
Nieuwe medewerkers bereiken?

Of een combinatie van bovenstaande doelstellingen?

Het kan allemaal tijdens een business beurs, echter is het belangrijk om de informatie die je gaat geven, goed af te stemmen op jouw doelstellingen. Bereid daarom je presentatie en gespreksstof goed voor, zodat je weet welke vragen je kunt verwachten van potentiële klanten en welke vragen je zelf kunt stellen. Het is eveneens verstandig om deze informatie ook te delen met jouw medewerkers, zodat iedereen hetzelfde verhaal vertelt.

2-Bemanning

Ga dus nooit alleen op een business beurs staan. Zorg altijd voor een goed bemande stand. Een lege of slecht bemande stand is op voorhand al een gemiste kans. Je kunt van te voren nooit precies weten wie je allemaal gaat ontmoeten in je beursstand, maar het laatste wat je wilt is gesprekken mislopen. Bovendien komt een lege stand minder professioneel over op de bezoekers. Mocht je zelf niet genoeg mensen beschikbaar hebben voor een beurs, zou je kunnen overwegen om samen met een collega ondernemer een stand te bemannen.

3-De beursstand

Het is altijd goed om je beursstand in te richten met producten en promotie thema’s van jouw bedrijf. Heb je geen specifieke producten omdat je puur aan zakelijke dienstverlening doet? Overweeg dan om je stand op te fleuren met ballonnen, decoratiemateriaal, een inspirerend schilderij, spellen of zogenoemde Eye Cathers, zodat je bezoekers kunt ontvangen in een aantrekkelijke stand. Een bijzonder object in de stand, leidt altijd tot vrolijke gesprekken.

4-Relatiegeschenken

Een relatiegeschenk in de vorm van bijvoorbeeld een pen, memo-blokje of een flesje water, kan op voorhand helpen om het ijs te breken aan het begin van een gesprek. Een relatiegeschenk geven kan ook helpen om het gesprek constructief af te sluiten, waardoor je tevens iets tastbaars meegeeft aan jouw gesprekspartner. Bestaande relaties die jou bezoeken op de beurs, zou je een flesje wijn kunnen aanbieden, een dinerbon voor op de beurs, consumptiemuntjes of een ander relatiegeschenk als blijk van waardering. Het zijn toch de kleine dingen die het doen.

5-Creëer kansen!

Spreek bezoekers die langs jouw stand lopen gerust aan en nodig ze vriendelijk uit voor een gesprek. Bescheidenheid siert de mens, echter zul je als exposant toch echt zelf het initiatief moeten nemen om mensen actief aan te spreken. Verplaats je maar eens in de bezoeker. Die bezoekt een beurs waar allemaal verschillende bedrijven staan en ondernemende mensen rondlopen. En dan is er natuurlijk niets prettiger, dan welkom en warm aangesproken te worden door de standhouders.

6-Mede Exposanten

Een beurs draai je nooit alleen. Samen met de andere exposanten op de beursvloer zorg je voor een gezellige beurssfeer. Het daarom ook van belang om ook kennis te maken met de mede exposanten, en op z’n minst met jouw buren op de beursvloer. Je kunt elkaar tijdens de beurs altijd helpen en over en weer aanbevelen. Vaak zie je al nieuwe samenwerkingen ontstaan onder exposanten tijdens de beurs.

7-Opvolging

Het is van cruciaal belang om contact te houden met de mensen die je tijdens de beurs ontmoet hebt. Spreek tijdens het uitwisselen van de visitekaartje met elkaar af, om een vervolgafspraak te plannen. Het beste is om dat binnen twee weken na de beurs te doen, want dan zit alle informatie nog vers in het geheugen. Bovendien houd je zo de contacten warm. Kortom, het zorgvuldig onderhouden van opgedane contacten, draagt bij aan de winstgevendheid van jouw beursinvestering.

Doe mee!

De 7 waardevolle tips, die je hebt kunnen lezen hierboven, geven wij je graag mee als beursorganisatie om er zeker van te zijn dat ook jouw bedrijf, succesvol kan scoren tijdens een business beurs. Op dinsdag 5 en woensdag 6 november 2019 organiseren wij de Business Beurs Boxmeer op industrieterrein Saxe Gotha in de hallen van het Lion Center aan de Lionstraat 8 te Boxmeer. Twee constructieve en hele gezellige beursdagen van 16:00 uur tot 21:00 uur. Indien je vragen hebt over onze beurstips en jouw beursinvestering wilt bespreken, horen wij het graag.

Maasvallei Netwerkbeursinvestering

Industrieterrein Saxe Gotha
Lionstraat 8
5831 AK BOXMEER

Telefoonnummer : 024-2100220
Mobiel : 06-26494980

E-mail : maasvallei@maasvallei.net
Website : www.maasvallei.net

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*