Grote investering van Danone in Noord-Brabant

Zodra Nutricia Cuijk volledig operationeel is, zullen er bijna 500 medewerkers werkzaam zijn in de fabriek

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

HAPS – De grote investering van Danone, van 240 miljoen Euro in Nutricia Cuijk, die werd aangekondigd in 2015, is de grootste internationale investering in een Greenfield locatie in Noord-Brabant in de afgelopen tien jaar. Met de nieuwe fabriek in Nederland wil Danone verder bouwen op de wetenschappelijke expertise van Nutricia, en verwacht ten volle gebruik te maken van de sterke Nederlandse landbouwsector, haar expertise in voedingsonderzoek en uitmuntende lokale toeleveringsketens.

Nederland Zuivelland
Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en viceminister-president, aanwezig op de openingsceremonie vandaag, zei: “ De Nutricia babyvoedingsfabriek van Danone in Cuijk is niet alleen een monument voor innovatie en duurzame productie, maar ook een erkenning van Nederland als zuivelland. Met de opening van deze fabriek draagt Danone opnieuw bij aan de knowhow van de Nederlandse Topsector en onze expertise op het gebied van gespecialiseerde voeding ”.

500 medewerkers
Zodra Nutricia Cuijk volledig operationeel is, zullen er bijna 500 medewerkers werkzaam zijn en ondersteunt de fabriek – door indirecte werkgelegenheid – nog eens 2.000 banen. Middels training op de werkplek zullen alle plaatselijke medewerkers overstappen van de oude naar de nieuwe fabriek. Op volledige capaciteit kan de Nutricia Cuijk fabriek meer dan 600 verschillende producten – inclusief de bekende merken Aptamil en Nutrilon – produceren voor consumenten in meer dan 90 landen om zo meer dan 3.5 miljoen baby’s per dag te voeden.

Trots op Nutricia
Nutricia Cuijk directeur Sijmon Hage vertelt over de ultramoderne fabriek: “ Alle medewerkers, families, mensen in Cuijk en omgeving zijn ongelofelijk trots dat we met z’n allen hier in het hart van Noord-Brabant de meer dan honderdjarige Nutricia traditie voortzetten met een hypermoderne fabriek met de allernieuwste technologieën op het gebied van duurzaamheid en voedselveiligheid om zo kindjes en ouders uit de hele wereld van gespecialiseerde babyvoeding te voorzien ”.

Laarakker 73
De nieuwe fabriek is gevestigd op regionaal bedrijvenpark Laarakker 73.

Lees hier meer interessante informatie over Danone Nutricia artikelen over de grote investering van Danone op de Maasvallei site.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.