Goed gemutst: een nieuw perspectief op werken en werkgeversschap

VENLO – De adviseurs van Goed Gemutst geven ‘Een nieuw perspectief op werken en werkgeverschap’. Paul Achten staat met zijn bedrijf op de Maasvallei Expo. Hij vertelt in dit artikel over arbeid in Nederland.
De cijfers liegen er niet om. Meer dan één miljoen werknemers in Nederland kampen met burn-out gerelateerde klachten. Van lage energie tot slaapproblemen en van verminderde concentratie tot
depressiviteit. Een serieus probleem voor werkend Nederland, van serieuze proportie. Veel werkgevers en werknemers hebben het gevoel dat zij al veel in het werk stellen om allemaal weer gezond te worden en te blijven.
Medewerkers gezond houden
Toch zien we in de dagelijkse praktijk dat vooral wordt ingezet op de werknemers die al zijn uitgevallen uit het arbeidsproces of op het randje van uitval balanceren. Maar wat wordt er daadwerkelijk gedaan om te voorkomen dat werknemers überhaupt naar dat randje van uitval gaan? Welke middelen worden daar op toegepast? Als er al sprake in van een preventieve aanpak in het kader van een gezonde werkomgeving, richt deze zich meestal alleen op de arbeidsomstandigheden. Aangepaste werkplekken, ergonomisch verantwoord meubilair, een goede klimaatbeheersing in het gebouw.
Stuk voor stuk belangrijke zaken, waar zeker aandacht aan moet worden besteed om het belangrijkste kapitaal van elk bedrijf, de mensen, gezond te houden. Tegelijkertijd helpen al deze maatregelen de ruim een miljoen werknemers met burn-out gerelateerde klachten helaas niet.
Andere aanpak nodig
Om deze groep goed te kunnen helpen en te voorkomen dat deze groep gaat groeien is een andere aanpak nodig. Om te weten wat deze mensen in hun werkomgeving helpt, is het namelijk essentieel om te weten waardoor zij precies werkdruk ervaren. Dat betekent dus dat je op zoek gaat naar de kern van het werkplezier, waar alle werknemers uiteindelijk het beste van gaan presteren en waardoor werk niet als last wordt ervaren, maar als een zinvolle bijdrage aan het bedrijf en de maatschappij.
Nieuw perspectief
Goed Gemutst biedt daarom een nieuw perspectief op hoe je als bedrijf naar werk en werkgeverschap kunt kijken. In het middelpunt staan de drijfveren van de medewerkers. Op basis van
wetenschappelijk onderzoek wordt bekeken op welke fronten werknemers zich goed voelen en op welke fronten er ruimte is voor verbetering of zelfs druk wordt ervaren. Uniek aan deze methode is
dat werk wordt bekeken vanuit een HRM- en een bedrijfskundig perspectief. Dat houdt in dat we niet alleen naar de manier van werken kijken, maar ook naar de effectiviteit van de werkzaamheden.
Vervolgens wordt samen met de individuele werknemers bekeken op welke manier de dagelijkse werkdruk omlaag kan, zonder het teambelang uit het oog te verliezen. Uiteraard zijn de
bedrijfsdoelen leidend in de werkzaamheden van de werknemer. De manier waarop deze worden ingevuld is echter bepalend voor de werkbeleving.
Praktische adviezen
Verder krijgt de werkgever van Goed Gemutst praktische adviezen, die zonder grote kosten eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd. Dit traject beslaat in totaal 1 tot 3 weken en vraagt zeer weinig tijd van de deelnemers. Met deze benadering voorkom je als werkgever niet alleen burn-out klachten bij werknemers, je creëert ook nog eens een positieve werkbeleving voor het personeel. En wanneer je belangrijkste kapitaal gelukkig is, betaalt zich dat uit in meer initiatief, hogere productiviteit en een lager verzuim.
Meer informatie, kijk op de website: www.goed-gemutst.nl
Print Friendly, PDF & Email