Frenck Bindels van AEC Limburg: De kansen van crowdfunding!

frenck-bindels-vertelt-samenwerking-aec-limburg-en-remie-adviesbureau-uden

frenck-bindels-vertelt-samenwerking-aec-limburg-en-remie-adviesbureau-udenOTTERSUM – De financiële wereld veranderd sterk en snel. Tot voor enkele jaren geleden leende men voor de opstart of uitbreiding van een bedrijf veelal bij een bank, vrienden of familie. Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van crowdfunding. Hierbij biedt u het project aan op een speciale website en vervolgens kan iedereen hierin investeren. Dit in tegenstelling tot een bancair krediet, waarbij één partij het volledige bedrag verstrekt.

In de basis is crowdfunding een alternatieve wijze om een financieringsbehoefte in te vullen. Zonder bemiddeling van financiële intermediairs, maar door middel van direct contact tussen investeerders en ondernemers, dat gefaciliteerd wordt door een online platform. Een crowdfund platform biedt verschillende lening aanvragen aan waaruit investeerders kunnen kiezen. Zo bepaalt de ‘crowd’ welke lening aanvragen geloofwaardig genoeg zijn om in te investeren, waardoor de achterliggende bedrijven zich verder kunnen ontwikkelen. Investeren via crowdfunding kan op verschillende manieren plaatsvinden. De meest voorkomende is dat een investeerder een (kleine) som geld via een platform uitleent aan een ondernemer. De ondernemer betaalt de investeerder in een vooraf afgesproken termijn, het geïnvesteerde bedrag en rente terug. Een goede voorbereiding inclusief goed plan zijn essentieel waarbij financieringsaanvragen in één dag worden volgeschreven.

Crowdfunding heeft de volgende voordelen voor de ondernemer:

  • U kunt crowdfunding inzetten als marketinginstrument om uw naamsbekendheid danwel een (nieuw) product te positioneren.
  • U leent tegen een marktconform tarief en tegen minder beperkende voorwaarden dan bij een bankfinanciering.
  • Nadat het financieringsverzoek op het betreffende platform is gelanceerd is de doorlooptijd vele malen korter dan bij een financiële instelling.
  • U realiseert een verdere groei van uw onderneming.
  • U bouwt een band op met de ‘fans of ambassadeurs’, de mensen die in uw initiatief investeren.
  • U creëert een win-win situatie voor alle betrokken partijen; uzelf en de investeerders.
  • U krijgt de mogelijkheid om de markt te testen, waardoor u weet of er belangstelling is voor een product of dienst.

Crowdfunding heeft de volgende voordelen voor investeren:

  • U krijgt een hoger rendement ten opzichte van het aanhouden van vermogen op een spaarrekening. Dit rendement kan variëren van 6 tot 9 %.
  • U kunt uw risico’s spreiden, doordat u kunt kiezen in welke leningsaanvragen u investeert en zodoende zelf een inschatting kunt maken van de risico’s.

Nieuwsgierig hoe het werkt? Tijdens de Maasvallei Netwerk Beurs kunt u persoonlijk kennis maken met Frenck Bindels, Senior Bedrijfsadviseur van AEC Limburg en al uw vragen omtrent crowdfunding aan hem stellen.

De Maasvallei Netwerk Beurs vindt plaats op woensdag 21 en donderdag 22 juni 2017, van 14.00 uur tot 21.00 uur in het voormalig restaurant “De Beurs”, Grotestraat 26, 5431 DK Cuijk.

AEC Limburg B.V.
De heer Frenck Bindels

Sint Janstraat 29
6595 AA  OTTERSUM
Telefoon : 0485-511460
Fax : 0485-519096

E-mail:    info@aeclimburg.nl
Website: www.aeclimburg.nl

Print Friendly, PDF & Email