Eerste hulp bij presenteren

Wil jij ook vol vertrouwen groepen kunnen toespreken?

Delen wordt enorm gewaardeerd

hulp bij presenterenVENRAY – Eerste hulp bij presenteren – Veel mensen zien op tegen (zichzelf te) presenteren voor een groep mensen. Het is een angst die hoog in de top 10 van meest voorkomende angsten staat. Wanneer je iets mag/ moet presenteren levert dit bij veel mensen een gevoel van stress of spanning op. Regelmatig zorgt het voor slapeloze nachten, rode vlekken in de nek, klotsende oksels en knikkende knieën.

En dat is jammer. Want wanneer je vanuit je eigen kracht, vanuit zelfvertrouwen gaat presenteren dan gebeuren de mooiste dingen. Wanneer je vanuit vertrouwen presenteert en vertelt, zul je merken dat je impact hebt. Je neemt mensen mee in je verhaal. Je boeit ze, je ontroert ze. Er wordt gelachen. Er worden vragen gesteld. Het is fijn om naar jou te luisteren en te kijken.

De spreker als ambassadeur
Maar het is vooral belangrijk voor jou zelf. Wanneer je ervaart dat je kunt presenteren vanuit je eigen kracht dan wordt iedere presentatie vanzelf beter. Maar ook vanuit het oogpunt van de werkgever, het bedrijf waarvoor je presenteert is het belangrijk dat er iemand staat die vol vertrouwen een groep durft toe te spreken. Spreken, presenteren op een vlotte en boeiende manier. De persoon die dit doet is op dat moment toch vooral ook het uithangbord van het bedrijf, de onderneming of de instelling.

Wederzijds vertrouwen
Wanneer je vanuit (meer) vertrouwen presenteert heeft dat invloed op jou als persoon. Je komt weer in je kracht te staan. Het lukt je om jouw verhaal over te brengen op andere mensen.
Het zorgt er voor dat het publiek zich veilig voelt in jouw handen.

Ervaring
Als presentator, gespreksleider, dagvoorzitter heb ik inmiddels ruim 25 jaar ervaring. Er is niets mooiers om samen met andere mensen betekenisvolle bijeenkomsten te maken. Bijeenkomsten waar de gasten zich fijn voelen, waar iets gebeurd, waar lol gemaakt wordt, waar informatie wordt uitgewisseld.

Kennis delen
Graag deel ik mijn kennis en vaardigheden op het gebied van presenteren met jou. Ik vind het belangrijk dat je in een veilige omgeving kunt werken aan je eigen vaardigheden op het gebied van presenteren, het spreken voor een groep. Juist het zelf ervaren, het echt doen dat is hoe je presenteren kunt leren. Ik verzorg workshops en trainingen. Maar ook begeleid ik mensen individueel.

Eerste hulp bij presenteren

– groepen klanten toespreken.
-De leidinggevende gaat met pensioen en jij mag de toespraak verzorgen.
-Je mag pitchen tijdens een netwerkbijeenkomst.
-Je bent gevraagd de opening te doen tijdens de jaarvergadering.

Wil jij ook beter leren presenteren? Wil jij de volgende keer ook met meer vertrouwen voor een groep kunnen spreken?
Neem dan gerust contact met me op of kijk eens op onderstaande link voor meer informatie.

Rob PresenteertRob Presenteert Maasvallei Beurs Boxmeer 2018
Joke Smitstraat 5
5803 AG Venray

Telefoon : 06-28915220

E-mail : info@robpresenteert.nl
Website : www.robpresenteert.nl

Tijdens de Maasvallei activiteiten, wordt Rob ook zoveel mogelijk ingeschakeld om de communicatie in goede banen te leiden.

Hulp bij presenteren
Archieffoto: Van links naar rechts: Rob van den Broek van GaafGrafisch, Bart Vinck van SD Producties, presentator Rob van Lieshout, Maasvallei organisator Michel Hovenkamp en Chris Jordans, van Jordans Sign & Promotion. Foto Bona Pictura.
Print Friendly, PDF & Email

Delen wordt enorm gewaardeerd