Een Brexit zonder afspraken kan dure gevolgen hebben voor uw merkregistraties

Wie nu nog een merk wil registreren voor de hele Europese Unie en Groot Brittannië zonder extra kosten, moet snel zijn.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Brexit zonder afspraken?NIJMEGEN – Brexit zonder afspraken? – Dat de Brexit eraan zit te komen staat als een paal boven water, echter is de kans zeer groot dat er een Brexit komt zonder duidelijke afspraken tussen de Europese Unie en Groot Brittannië. Vandaar dat mr. drs M. (Bas) Pels van merkbureau Jurimark u graag van advies voorziet.

“In een eerder artikel van 8 april 2017 wezen wij u al op een aantal belangrijke zaken over de Brexit. Omdat er tot op heden nog geen duidelijke afspraken zijn over de Brexit tussen de UK en de EU is de kans groot dat aanvragen voor merkregistraties meer dan 1000 euro gaan kosten.

Wat wél duidelijk is, is het feit dat Groot Brittannië op 29 maart 2019 de Europese Unie gaat verlaten. Bestaande merken die op 29 maart 2019 geregistreerd zijn blijven daar in de UK gewoon geldig. U kunt voor 29 oktober 2018 uw merkregistratie voor heel Europa inclusief de UK zonder problemen nog laten registreren. Met een beetje geluk kan dit ook nog tot 29 november 2018, maar na 29 november 2018 is zo’n aanvraag helemaal kansloos.

Brexit zonder afspraken?

Een aanvraag voor een merkregistratie duurt normaal gesproken tussen de vier en vijf maanden, vandaar dat de datum 29 oktober 2018 zo belangrijk is. Echter, lukt dit alleen nog als er sprake is van een eenvoudige aanvraag, waar geen problemen aan ten grondslag liggen.

Dus de boodschap is vrij eenvoudig, wie nu nog een merk wil registreren voor de hele EU en de UK, moet snel en zorgvuldig zijn. U kunt namelijk nog een aanvraag doen met behoud van de oorspronkelijke indien datum voor het depot.

Indien u vragen heeft over de positie van nieuwe, bestaande of overdracht van merkregistraties, help ik u graag door deze boeiende materie heen.”

Jurimarklogo-jurimark-bas-pels-nijmegen-maasvallei-netwerk
mr. drs M. (Bas) Pels
Tolhuis 20-12
6537 LW Nijmegen

Telefoon : 024-3739470
Fax : 024-3739473

E-mail :    bas.pels@jurimark.nl
Website : www.jurimark.nl

Uw bedrijf ook op de Maasvallei site? Word dan ook Nieuwspartner bij de Maasvallei Bedrijven om duizenden lezers in de regio te informeren over uw organisatie.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.