Econsultancy is erbij op Cuijkse beurs

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

BOXMEER – Op woensdag 21 en donderdag 22 juni houdt Maasvallei Netwerk de Netwerkbeurs Land van Cuijk en omstreken. Dé netwerkbeurs voor ondernemers, bestuurders en specialisten die regionaal bij elkaar in beeld willen komen. Econsultancy- met kantoor in Boxmeer – is erbij in het pand van De Beurs aan de Grotestraat in Cuijk.

Is de bodem verontreinigd? Zitten er archeologische resten? Hoe is de kwaliteit van het water? Is er sprake van geluidsoverlast? En wat te doen met alle beesten en planten? Vragen waar wij een antwoord op geven. Onze onderzoeken vormen het fundament van een project. Zeker wanneer er vroegtijdig rekening mee wordt gehouden in de plannen. Groot of klein.

Onze mensen zijn het kloppend hart van ons bedrijf. Stuk voor stuk avonturiers binnen hun vakgebied. De kernwaarden deskundig, vertrouwd, betrokken, flexibel en zorgvuldig staan hoog in het vaandel. Met beide benen op de grond staan ze in de modder, het water of het bos. Op een industrieterrein, in een bouwput, of gewoon op kantoor. Onze mensen zijn overal.

De opgraving op Bedrijvenpark Laarakker langs de A73 in Haps verloopt voorspoedig. Inmiddels zijn er bijna twintig prehistorische boerderijen ontdekt.

Het team van archeologen heeft de boerderijen ontdekt in de vorm van plattegronden. Sporen in de bodem, meestal bestaande uit verkleuringen van de grond laten zien waar palen en wanden van de boerderijen hebben gestaan. Afhankelijk van de omstandigheden laten deze sporen een meer of minder herkenbare plattegrond in de bodem achter.

Tom Hos projectleider archeologie vertelt: “Door deze goed bewaarde boerderijplattegronden kunnen we nu meer inzicht krijgen in hoe deze huizen ingericht waren en hoe geleefd werd. Zo hadden enkele boerderijen een verlaagde vloer, een soort van kelder voor opslag van aardewerk als kookpotjes en -pannen en vuursteen. Ook daar hebben we veel fragmenten van gevonden. ’’

 

econsultancy-brabant-bericht-watervergunning-bedrijventerrein-de-kooi-ii-hoogerheide-verleend (1)Econsultancy

Heinz Moormannstraat 1b

5831 AS  Boxmeer

e-mail: boxmeer@consultancy.nl

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.