Doet u mee met het Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage?

Bezoek On Stage en de regionale decanen op dinsdag 5 en woensdag 6 november 2019 tijdens de business beurs Boxmeer in stand nummer 4.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Beroepenfeest Foto Bona PicturaBeroepenfeest? Goede beroepskeuze is nergens zo belangrijk, als voor leerlingen op het VMBO. Goede beroepskeuze leidt tot vakfocus, toekomstperspectief en economische zelfredzaamheid. Bij On Stage ontmoeten de jongeren hun eigen lokale en persoonlijke beroepsnetwerk. En ze leren hun beroepsnetwerk ook te benaderen en te onderhouden.

Na het succes van de eerste editie van het Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage wordt op 12 maart 2020 de 2e editie georganiseerd voor een nieuwe lichting leerlingen. Zo’n 900 vmbo-ers van de 7 locaties van het Elzendaalcollege, Metameer en Merletcollege gaan in het Inspyrium in gesprek met beroepsbeoefenaren over hun vak en werkdag. Ter plekke worden er afspraken gemaakt voor de Doe Dag. Op 26 maart gaan de leerlingen op werkbezoek bij de beroepsbeoefenaren met wie ze matches hebben gemaakt.

Schooluitval op het MBO heeft vaak als oorzaak dat jongeren een verkeerde keuze hebben gemaakt. Met dit initiatief draagt het bedrijfsleven uit het Land van Cuijk en Maasduinen bij aan een beter beroepsbeeld voor deze leerlingen.

Intussen is ook de werving van de 250 beroepsbeoefenaren in volle gang. Van kapper tot kinderarts en van advocaat tot automonteur. Wilt u meedoen?

Business beurs Boxmeer

Bezoek ons op dinsdag 5 en woensdag 6 november 2019 tijdens de business beurs Boxmeer in stand nummer 4. Bezoekers kunnen hun digitale entreebewijs opslaan op de mobiele telefoon of printen, voor gratis toegang tot de beurs. U kunt persoonlijk met de decanen van de betrokken scholen en de projectleider in gesprek gaan tijdens de beurs. De koffie staat klaar.

“De Beroepenfeesten van VMBO On Stage worden in vele regio’s in het land gerealiseerd en wij horen daarbij! Bij een feestje horen vrienden, die van ons staan op Pagina Vrienden.
VMBO On Stage is (letterlijk) een Beroepenfeest voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Zij gaan met elkaar in gesprek over beroep en werkdag, en maken een afspraak voor een Werkbezoek op de Doe Dag enkele weken later. On Stage is geen ‘speeddating’ maar is gericht op het opbouwen van een helpend (beroeps)netwerk. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden. Dit levert hen nieuwe gesprekspartners op, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding.”

Deelnemende scholen: Elzendaal College, Metameer en het Merlet College.

projectleider van Land van Cuijk On Stage, Sandra Reuvers.

Meer informatie en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl!

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*