De Masterclass van BCMX was een groot succes in Nijmegen

Hoe onderscheid jij je definitief ten opzicht van jouw concurrent?

Bart Meindersma

Bart MeindersmaNIJMEGEN – BCMX hield op 3 mei jl. een periodieke Masterclass in Nijmegen over de vraag: “Hoe onderscheid jij je definitief ten opzichte van jouw concurrent?”. Aan de hand van een aantal ijzersterke en praktisch toepasbare modellen, liet directeur Bart Meindersma de deelnemers inzien hoe 1) jouw klant jou kan herkennen als expert in je vakgebied, 2) hoe je doelstellingen van klanten zeer concreet kan maken zodat jij echt goed antwoord op hun vraag kan geven, 3) hoe jij als bedrijf je propositie of offertes (cijfermatig) kan onderbouwen en 4) hoe je deze onderbouwingen kan gebruiken om je klanten te overtuigen om met jou zaken te doen.

De deelnemers uit de techniek, zorg, ambachten, verfindustrie, automotive, communicatie en zakelijke dienstverlening luisterde aandachtig hoe de in hun organisatie aanwezige data bij kan dragen aan overtuigende proposities en offertes en op welke wijze dit gerealiseerd kan worden om de concurrent voor te blijven.

Elke organisatie beschikt over data, maar hoe breng je deze data in kaart en gebruik je deze data om je propositie of offertes te onderbouwen?

Het aantonen van expertise kan door het gebruik van metrics. Metrics zijn kwantificeerbare data waar je prestaties of prestatiebeweringen mee kan onderbouwen.

Zoals altijd vond er een evaluatie van de Masterclass plaats na afloop. Uit de resultaten werd direct duidelijk wat de impact van de Masterclass is en wat de methodiek organisaties kan brengen.

  • 100% van de deelnemers heeft nieuwe inzichten gekregen tijdens de masterclass;
  • 100% van de deelnemers geeft aan meer onderscheidend vermogen te kunnen creëren met de toepassing van de methodiek;
  • De verwachting is dat men gemiddeld 25% beter gaat scoren bij hun verkoop door de toepassing van de methodiek (27% v/d deelnemers gaf 10% verbetering aan, 55% v/d deelnemers gaf 25% verbetering aan en 18% v/d deelnemers gaf 50% verbetering aan). 
Uiteraard is het aan de deelnemers om bovengenoemde inzichten en verwachtingen ook daadwerkelijk om te zetten in harde resultaten. BCMX.nl adviseert, traint en voert implementatietrajecten uit voor organisaties.
In de praktijk (na implementatie en/of na gebruik van de methodiek) zijn de resultaten divers. Hieronder een aantal voorbeelden:
  • Gemiddelde hitrates op offertes van +/- 75%;
  • Bij de eerste keer toepassing van de methodiek binnen diverse bedrijven heeft dit geresulteerd in winst van meerdere offertes/aanbestedingen (totale omzetwaarde: € 1.500.000,- – €2.000.000,-)
  • Etc.
Heb je vragen over de workshop of wil je meer informatie over wat het gebruik van de methodiek voor jou organisatie kan betekenen? Wil je weten wanneer BCMX.nl weer een workshop organiseert? Neem dan contact met ons op.
BCMX.nlbedrijfslogo BCMX Molenhoek
Middelweg 63
6584 AG Molenhoek

Telefoon: 06-21838278

E-mail: info@bcmx.nl
Website: www.bcmx.nl

Print Friendly, PDF & Email