De huishoudelijke hulp aan het woord

De samenwerking met Zakenservice zorgt ervoor dat bij ons de zaken goed en eerlijk geregeld zijn en dat mijn tarief gewoon marktconform is.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

huishoudelijke hulp PixabayEWIJK – Sinds februari dit jaar startte Marion Hofstra haar eigen onderneming als huishoudelijke hulp voor mensen die hulp in de huishouding kunnen gebruiken. Na jarenlang in de thuiszorg te hebben gewerkt, zocht ik naar een manier om zélf een eigen invulling te kunnen geven aan huishoudelijke werkzaamheden.
De druk in de zorgbranche is enorm hoog en overal wordt op gekort, zodat de mensen hun extra hulp zelf moeten betalen.

En daar ben ik over na gaan denken en heb het bedrijf Zakenservice ingeschakeld om mijn mogelijkheden hierin te onderzoeken. Kort onderzoek wees uit dat zowel jonge mensen met kinderen, mensen met een drukke baan en ouderen van dagen, zeker een paar uurtjes per week hulp in de huishouding kunnen gebruiken.

Na een eerste advertentiecampagne via Zakenservice kwamen de eerste aanvragen al snel binnen. Als ik bij mensen op bezoek ga om de werkzaamheden te bespreken, loop ik meestal tegen drie praktische problemen aan. De planning waaronder ook het tijdstip en het aantal uren. De afstand, want mijn werkgebied is Beuningen, Ewijk en Winssen, maar met name ook het uurtarief. En daar zou ik graag wat méér over willen vertellen voor een volledige beeldvorming.

Ik heb dan wel een hele zelfstandige job, maar ik sta op de loonlijst van het bedrijf Zakenservice. Mijn salaris bedraagt iets meer dan het minimum loon. Zakenservice draagt mijn sociale lasten af, betaalt loonbelasting, zorgt voor alle verzekeringen, betalingen, vakantiegeld, pensioenopbouw en houdt alle personeels- en salarisadministraties bij.

Daarnaast zorgen ze ook voor de financiële administratie, backoffice en de marketing. Zodra ik werk aanneem voor minder dan € 16,50 per uur, zou ik administratief gezien, onder het wettelijk minimum loon uitkomen; en dat is bij wet verboden, om onder het minimum loon te werken. Er zit naar verluid zelfs een nieuwe wet aan te komen die ZZP’ers verplicht om een wettelijk minimum tarief van € 16,50 per uur aan te houden exclusief btw.

Iemand die voor minder werkt, is vaak niet ‘voldoende’ verzekerd, bouwt geen rechten op, geen vakantiegeld, geen pensioen en als er iets gebeurt kan diegene nergens op terugvallen.

En dat geldt ook voor de opdrachtgevers, want wat de meeste mensen niet weten is dat het regelmatig inhuren van ‘huishoudelijke hulp’ aangemerkt kan worden als een verkapt dienstverband.

Een recent voorbeeld is een huishoudelijke hulp met een uitkering, die haar werkzaamheden en inkomsten niet aangaf bij de instanties. Tijdens een routinecontrole bleek dat ze al jaren inkomsten had naast haar uitkering. De consequentie was, dat haar uitkering direct stopgezet is en dat ze haar aan onterecht ontvangen uitkering moest terugbetalen. Ook zijn er claims neergelegd bij haar opdrachtgevers om alsnog de achterstallige loonbelasting en sociale premies te vorderen.

De samenwerking met Zakenservice zorgt ervoor dat bij ons de zaken goed en eerlijk geregeld zijn en dat mijn tarief gewoon marktconform is. Vergelijk het maar eens met andere beroepsbeoefenaars zoals de kapper, fietsenmaker, garagehouder, loodgieter, tandarts, hovenier of witgoedmonteur.

Heeft u ook hulp in de huishouding nodig? Dan help ik u graag mee.

Kijk op www.marionhelptmee.nl voor alle informatie of stuur een mail naar info@marionhelptmee.nl.

Uw bedrijf ook op de Maasvallei site? Word dan ook Nieuwspartner bij de Maasvallei Bedrijven om duizenden lezers in de regio te informeren over uw organisatie.

Illustratie : Pixabay

 

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*