Code zwart?

Meer weten over de producten en diensten van Maasvallei? De koffie staat klaar.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

BOXMEER – Code zwart? Er hoeft maar iets te veranderen aan het weer in Nederland en het KNMI, dat staat voor het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, plakt er een code groen, geel, oranje of zelfs rood aan.

Als we de onderzoeken van het KNMI als leidraad aanhouden, is de zeespiegel in 2085 met zo’n 25 tot 80 centimeter gestegen aan onze kust. De afgelopen 30 jaar is het ene na het andere warmterecord verbroken sinds 1400 jaar, dus is er toch wel sprake van code rood zou je zeggen.

Maar neen, de codes groen, geel, oranje en rood hebben betrekking op andere weersituaties.

Bij code groen is er vrijwel geen vuiltje aan de lucht en hoef je niets te doen.

Code geel duidt een mogelijke kans op onweersbuien, bliksem, windstoten, storm, regen, hagel, sneeuw, mist, vorst, kou, smok, en/of jawel, hitte. Code geel is dus geen signaal om passende maatregelingen te treffen, maar is meer een melding die oproept om het in de gaten te houden.

Als er sprake is van code oranje, dan is er meer kans op extremere weersomstandigheden, met mogelijk meer kans op overlast, waardoor schades kunnen ontstaan of zelfs letsels. Het advies luidt dan om voorzorgsmaatregelen te treffen om gevaarlijke situaties zo veel mogelijk te vermijden.

In geval van code rood is er sprake van dusdanig extreem weer dat er met zekerheid gesteld kan worden dat er grote problemen gaan ontstaan in het land. Code rood is van dien aard dat het noodzakelijk is om de dagelijkse activiteiten aan te passen op de weersvoorspellingen die worden afgegeven door het KNMI.

Of er nu code groen, geel, oranje of rood wordt afgegeven, zie ik altijd wel gelegenheid om een code zwart toe te voegen aan de weersomstandigheden. Code zwart betekent voor mij, genieten van een lekker kopje koffie. Dus heb je interesse in de producten en diensten van Maasvallei en wil je daar meer over weten? Nou, dan staat de koffie klaar.

Maasvallei Netwerk

Industrieterrein Saxe Gotha
Lionstraat 8
5831 AK BOXMEER

Telefoonnummer : 024-2100220
Mobiel : 06-26494980

E-mail : maasvallei@maasvallei.net
Website : www.maasvallei.net

Uw bedrijf ook op de Maasvallei site? Word dan ook Nieuwspartner bij de Maasvallei Bedrijven om duizenden lezers in de regio te informeren over uw organisatie.Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.