BTW betalen na beëindiging onderneming, wat nu?

Ten eerste is het mogelijk uw btw nummer niet onmiddellijk af te laten voeren bij de belastingdienst wanneer u uw onderneming staakt.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

OOvB – José Vis-Geboers – BTW betalen na beëindiging onderneming. – U beëindigt uw onderneming daar komt een hoop bij kijken, maar wat nu als u dat allemaal heeft afgewikkeld en er volgt nog een factuur welke betrekking heeft op de periode dat u uw onderneming dreef. Bent u nu de BTW kwijt?

Nee, wij hebben goed nieuws voor u. U heeft een tweetal mogelijkheden om de btw op facturen die nog in rekening worden gebracht nadat uw onderneming is beëindigd terug te ontvangen van de belastingdienst.

BTW nummer tijdelijk voortzetten

Ten eerste is het mogelijk uw btw nummer niet onmiddellijk af te laten voeren bij de belastingdienst wanneer u uw onderneming staakt. U dient dan het periodiek indienen van uw btw aangifte voort te zetten. Op deze wijze kunt u de btw over de nagekomen facturen terug vragen. Heeft u dit gedurende korte tijd gedaan, dan zult u waarschijnlijk alle facturen ontvangen hebben en de BTW hierover teruggevraagd hebben. U kunt dan uw BTW nummer alsnog af laten voeren.

BTW terugvragen

Wanneer uw btw nummer reeds is afgevoerd en u heeft alsnog nagekomen facturen ontvangen, dan kunt u de btw terugvragen bij de belastingdienst door middel van een schriftelijk verzoek om teruggave van de betaalde BTW.

In beide gevallen kunt u uiteraard alleen de BTW terugvragen voor zover u met BTW belaste diensten en leveringen verrichte in uw gestaakte onderneming.

BTW betalen na beëindiging onderneming

Heeft u uw onderneming gestaakt, of gaat u uw onderneming staken neem dan contact op met één van onze adviseurs, zodat wij gezamenlijk kunnen bekijken hoe de beëindiging van uw onderneming op de meest praktische en voordelige wijze voor u kan worden ingericht.

José Vis-Geboers is werkzaam bij OOvB als Register Belastingadviseur.
Vennootschapsbelasting

Over OOvB
OOvB adviseurs en accountants heeft in haar langjarig bestaan een sterke reputatie opgebouwd als een betrokken en deskundige dienstverlener voor ondernemers in de regio Noordoost-Brabant en Zuidoost-Gelderland. Vanuit 5 regiokantoren staan wij, met een team van acht vennoten en in totaal zo’n 90 professionals, onze klanten dagelijks bij op het vlak van accountancy, fiscaliteit, juridische zaken, bedrijfsadvies, corporate finance en personeel & organisatie.

Kijk voor meer informatie op de website van OOvB adviseurs en accountants of klik hier voor meer artikelen op de Maasvallei website.

Uw bedrijf ook op de Maasvallei site? Word dan ook Nieuwspartner bij de Maasvallei Bedrijven om duizenden lezers in de regio te informeren over uw organisatie.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.